Tenis

Sevastova zaustavila Šarapovu, Muguruza bez odgovora protiv Kvitove

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.09.2017.
Sevastova zaustavila Šarapovu, Muguruza bez odgovora protiv Kvitove
Foto: EPA

Treća nositeljica US Opena Garbine Muguruza poražena je u osmini finala od Petre Kvitove koju očekuje težak dvoboj protiv Venus Williams...

Maria Šarapova nije izdržala još jedan meč u tri seta. U osmini finala igrala je protiv Anastasije Sevastove koja je iskoristila pad u igri Šarapove u dobroj mjeri prouzročen i umorom zbog ranije odigrana dva meča u tri seta. U prošlom kolu Šarapova je slavila u dva seta, ali u prva dva imala je dugačke mečeve koji su završili njezinom pobjedom.

Protiv Sevastove je dobro krenula i uzela prvi set sa 7:5, međutim nakon toga nije izdržala i uporna Latvijka napravila je preokret i u trećem setu nadigrala Šarapovu. "Tri seta uvijek predstavljaju izazov i volim biti dio takvih mečeva. Tu je element koncentracije i fizičke pripremljenosti, nema dvojbe da mi je nedostatak takvih mečeva na duži period stvorio problem", kaže Šarapova koja dodaje da je ovaj US Open bio lijepo iskustvo iz kojeg će samo profitirati.

Embed from Getty Images

Amerikanka Sloane Stephens nastavila je sa sjajnim igrama i došla je do četvrtfinala. Svladala je Juliju Goerges u tri seta sa 6:3, 3:6, 6:1 u meču u kojem su obje dosta griješile, ali Njemica kudikamo više te je s 43 neprisiljene pogreške pomogla Stephens da dođe do prvog prolaza u četvrtfinale US Opena.

"Jako sam sretna. Kada sam se vratila na teren u Wimbledonu i Washingtonu, nisam imala velika očekivanja. Samo sam igrala i uživala, još uvijek to činim", istaknula je Amerikanka koja je imala dugačku pauzu zbog ozljede.

Embed from Getty Images

Iako na manjim turnirima ove godine nije imala previše uspjeha, Venus Williams igra odlično na Grand Slam turnirima. U Wimbledonu je dogurala čak do finala, a ovdje je došla već do četvrtfinala gdje će igrati protiv Petre Kvitove za ulazak u polufinale.

U osmini finala u tri seta bila je bolja od Carle Suarez Navarro u meču koji je potrajao nešto manje od dva sata. Treći set je odlučio, a tamo je Williams uzela šest gemova u nizu nakon što je Španjolka povela s 1:0.

"Bilo mi je drago što igram protiv nepostavljene igračice, ali jasno je da Carla jako dobro zna igrati. Već je imala sjajnih nastupa na Grand Slam turnirima, osvajala velike turnire, ali ovo je bio moj najbolji meč ovdje i drago mi je da podižem razinu igre."

Embed from Getty Images

Veliki dvoboj očekuje nas tako u četvrtfinalu gdje će Williams igrati protiv Kvitove koja je zaustavila Garbine Muguruzu pobjedom u dva seta. Kvitova igra sve bolje nakon pauze zbog već poznatog napada početkom godine, a pokazala je to posebno u ovom meču.

"Nisam nakon povratka imala mečeva protiv ovako dobrih igračica stoga mi puno znači ova pobjeda. Trebalo mi je vremena da pronađem formu i srećom pronašla sam je u New Yorku", kaže Čehinja.

Embed from Getty Images

US Open, osmina finala:
Anastasija Sevastova (Latvija, 16) - Maria Šarapova (Rusija) 5:7, 6:4, 6:2
Sloane Stephens (SAD) - Julia Goerges (Njemačka, 30) 6:3, 3:6, 6:1
Venus Williams (SAD, 9) - Carla Suarez Navarro (Španjolska) 6:3, 3:6, 6:1
Petra Kvitova (Češka, 13) - Garbine Muguruza (Španjolska, 3) 7:6(3), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!