Tenis

Sam Querrey pomeo Zvereva, pobjednici protiv Čilića i Ćorića došli do četvrtfinala

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.09.2017.
Sam Querrey pomeo Zvereva, pobjednici protiv Čilića i Ćorića došli do četvrtfinala
Foto: EPA

Otvoreni donji dio ždrijeba US Opena dao je četvoricu četvrtfinalista za koje je malo tko mogao pretpostaviti da će doći ovako daleko. Protivnici Marina Čilića i Borne Ćorića iz trećeg kola, došli su do četvrtfinala...

Mladi Kanađanin Denis Šapovalov zaustavljen je u osmini finala US Opena porazom od Pabla Carrena Buste koji je bio bolji u tri tie-breaka. Vrlo tijesan dvoboj otišao je na stranu iskusnijeg igrača, a mladi Kanađanin može biti zadovoljan pruženim otporom. Za Carrena Bustu ovo je uspjeh karijere u New Yorku, nikada ranije nije došao do četvrtfinala na ovom turniru.

"Sjajan osjećaj, prvi put u karijeri igrao sam na ovom stadionu. Ne mogu opisati kakav je osjećaj igrati na Arthuru Asheu. Dao sam sve od sebe u svakom poenu, nikada ne znate kada će vaš protivnik pogriješiti, bio sam koncentriran na svoju igru i prošao dalje", govorio je Carreno Busta.

Embed from Getty Images

Carrena Bustu u četvrtfinalu očekuje još jedan neočekivani protivnik, Diego Sebastian Schwartzman, Argentinac koji je zaustavio Marina Čilića. I Schwartzman uživa u tjednu karijere, odigrao je sjajan meč protiv Marina, a sada i protiv Lucasa Pouillea kojeg je također svladao u četiri seta.

Recept je bio jednostavan, više pogrešaka Pouillea, daleko bolja realizacija break lopti od strane Schwartzmana i to se osjetilo na konačnom rezultatu. Argentinac je jedno u trećem setu imao pad kada je Pouille nanizao pet gemova i uzeo set sa 6:2, ali vrlo brzo sve se vratilo na stranu Schwartzmana koji glatko dovršava posao.

Embed from Getty Images

Ponovno je četvrtfinale US Opena dohvatio Kevin Anderson. Južnoafrikanac je kolo prije bio bolji od Borne Ćorića, a sada i od Paola Lorenzija što mu garantira drugo četvrtfinale u zadnje tri godine. Za pobjedu mu je trebalo nešto manje od tri sata.

"Sjajan osjećaj. Mislim da mi je puno pomoglo iskustvo od prije nekoliko godina kada sam već išao daleko u New Yorku. Takve stvari uvijek vam pomognu jer znate kakva vas atmosfera čeka i pod kakvim pritiskom ćete biti", rekao je Anderson koji je susret završio s 18 pogođenih aseva.

Embed from Getty Images

Sjajan meč odigrao je Sam Querrey koji je postao prvi Amerikanac u četvrtfinalu US Opena još tamo od 2011. godine. Querrey je odigrao gotovo savršeno, pokazuje to 55 winnera i samo osam neprisiljenih pogrešaka dok je Zverev bio potpuno nemoćan. U konačnici Nijemac nije imao u cijelom susretu nijednu break priliku.

Querrey je susret završio s 18 aseva i zasluženo izborio prolaz u četvrtfinale. "Mislim da sam odigrao stvarno dobro, teško da sam mogao išta bolje napraviti u ovom susretu. Bio sam potpuno u ritmu i apsolutno nadigrao protivnika."

Embed from Getty Images

US Open, osmina finala:
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 12) - Denis Šapovalov (Kanada) 7:6(2), 7:6(4), 7:6(3)
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 29) - Lucas Pouille (Francuska, 16) 7:6(3), 7:5, 2:6, 6:2
Kevin Anderson (Južna Afrika, 28) - Paolo Lorenzi (Italija) 6:4, 6:3, 6:7(4), 6:4
Sam Querrey (SAD, 17) - Mischa Zverev (Njemačka, 23) 6:2, 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!