Košarka

Kapetan odigrao kapetanski - Adam Hanga predvodio Mađare do prve pobjede

Petar Jenjić • ponedjeljak, 04.09.2017.
Kapetan odigrao kapetanski - Adam Hanga predvodio Mađare do prve pobjede
Foto: EPA

Košarkaši Mađarske predvođeni sjajnim kapetanom Adamom Hangom zaključili su treći nastup na ovogodišnjem Eurobasketu prvom pobjedom. U domaćinskoj atmosferi svladali su Češku rezultatom 85:73, dominantnom predstavom od početka do kraja...

Još od 1995. godine i briljantnog Tonija Kukoča nismo vidjeli triple-double učinak na Eurobasketu, a danas je vrlo blizu tog ostvarenja bio Adam Hanga. Mađarski kapetan odličnom je predstavom predvodio svoju momčad do pobjede protiv Češke rezultatom 85:73, u susretu u kojem su vodili od početka do kraja.

Situacija u skupini C se ovom pobjedom dodatno zakomplicirala jer trenutno tri momčadi imaju po jednu pobjedu. Današnje slavlje Mađarima će zasigurno podignuti samopouzdanje uoči nastavka natjecanja.

Mađarska je sjajno otvorila susret i nakon tri minute igre vodila s 11:2 predvođena Adamom Hangom koji je ubacio sedam koševa. Zahvaljujući Patriku Audi i njegovim poenima s klupe Česi su ostali u egalu do kraja prve četvrtine.

Na drugoj strani niti najbolji mađarski igrač nije popuštao i držao je prednost na strani svoje reprezentacije odličnom all-around utakmicom. Mađarska je na poluvrijeme mogla otići itekako zadovoljna s 11 koševa viška (44:33).

Prva petorka očekivano je iznijela najveći dio posla, ostatak igrača s klupe ubacio je tek 15 koševa nakon 30 minuta igre, naspram 37 poena koliko su postigli Česi.

Ipak, niti to im nije bilo od velike pomoći jer su Mađari u domaćinskoj atmosferi sačuvali prednost do samog kraja utakmice. David Vojvoda je minutu prije kraja položio za, kako se na kraju pokazalo, nedostižnih osam koševa prednosti Mađarske (81:73).

Adam Hanga zaključio je susret s 31 poenom (4/7 za dva, 6/9 za tricu, slobodna bacanja 5/8), osam skokova i osam asistencija, a David Vojvoda je dodao 18 koševa (6/9 za dva, 2/9 za tricu).

Kod Češke su po 18 poena ubacili Tomaš Satoransky (sedam skokova) i Lukaš Palyza.

Eurobasket, 3. kolo, skupina C:
Mađarska - Češka 85:73 (23:16, 21:17, 22:25, 19:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!