Košarka

Rusi nastavili u istom ritmu, preko Belgije stigli do treće pobjede

Petar Jenjić • ponedjeljak, 04.09.2017.
Rusi nastavili u istom ritmu, preko Belgije stigli do treće pobjede
Foto: EPA

Košarkaši Rusije upisali su treću pobjedu na Eurobasketu, danas su u dvoboju trećeg kola u Istanbulu svladali reprezentaciju Belgije rezultatom 76:67...

Rusija je i u trećem susretu na Eurobasketu uspjela doći do pobjede. Nakon slavlja protiv Turske i Srbije svladali su nešto lošiju Belgiju, ali isto na jako težak način kao i prethodna dva spomenuta protivnika. Iako su imali svojih prilika Belgijci su upisali i treći poraz, danas su izgubili sa 76:67.

Ponovno raspoloženi Aleksej Šved držao je Ruse u igri tijekom prve četvrtine. Najplaćeniji europski igrač ubacio je 11 poena za osam minuta na terenu i donio svojoj momčadi dva poena viška (17:15). Vodili su Rusi tijekom većeg dijela druge četvrtine, ali je Belgija ostala potpuno u egalu jer su bili svjesni kako će ih poraz u današnjem susret vjerojatno koštati i prolaza.

Rusi su dominirali u skoku i polagano se počeli odvajati u nastavku susreta, ali nisu uspjeli potpuno prelomiti dvoboj, kao što ni Belgija nije dolazila do preokreta.

Do samog kraja utakmice stvari se nisu previše pomaknule s mrtve točke. Rusija je držala prednost od dva ili tri posjeda, ne dopuštajući dodatno približavanje Belgije koja je imala svoje prilike, no nije ih iskoristila.

Aleksej Šved s 20 poena, šest skokova i šest asistencija predvodio je Ruse do pobjede, Timofej Mozgov je dodao 12 koševa.

Maxim De Zeeuw je bio najučinkovitiji kod Belgije s 15 koševa.

Eurobasket, 3. kolo, skupina D:
Belgija - Rusija 67:76 (18:19, 15:16, 14:18, 20:23)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!