Košarka

Petrović: "Intrigira me utakmica protiv Španjolske, neće biti odmaranja igrača"

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.09.2017.
Petrović: "Intrigira me utakmica protiv Španjolske, neće biti odmaranja igrača"
Foto: FaH

Hrvatska je upisala i treću pobjedu na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj, nakon Mađarske i domaćina svladana je i Crna Gora...

Aco Petrović bio je zadovoljan većim dijelom susreta u kojem je Hrvatska svladala Crnu Goru sa 76:72. Naglasak je i dalje na osmini finala kada više neće biti prostora za pogreške.

"Bilo je stvarno 20 vrhunskih minuta, ali početkom treće dionice i u završnici smo napravili neke pogreške. Možda je sve to u neku ruku i dobro jer smo tako dobili bolji trening. No opet ponavljam, 10. rujna morat ćemo sve to staviti na stranu, energetski i defanzivno morat ćemo biti pravi, a napadački ćemo vjerujem korektno odraditi tu osminu finala."

Marko Tomas i u ovom susretu pokazao je koliko je koristan reprezentaciji. Nakon brojnih problema s ozljedama, ponovno je važan dio državne momčadi.

"Moj i Tomasov dogovor je poznat. Od 1. do 25. kolovoza sam je mogao otići s treninga, sam mi je mogao doći i dozirati treninge, ali to je jako rijetko koristio, samo kod dva izuzetno teška treninga. 25. kolovoza bio je potpuno zdrav. Koliko nam on znači vidjelo se i u susretu protiv Mađara, koji nisu uopće naivna momčad, kada je pogodio onu važnu tricu kod 56:53. I danas je pokazao koliko nam je bitan."

Slijedi Španjolska, prvi favorit u skupini i dosad najteži protivnik Hrvatske na ovom Europskom prvenstvu. Ujedno i Španjolcima će ovo biti prva ozbiljna provjera.

"Mene ta utakmica izuzetno intrigira. Nema štednje, mi moramo igrati punom snagom i u punoj minutaži jer imamo tri dana pauze prije osmine finala - dan, pa Česi pa opet odmor. Prilično sam uvjeren da imamo štogod za reći i u susretu protiv Španjolske. "

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10804.09.2017. u 21:42
    jao.. "si tacuisses, philosophus mansisses", vec sada nam puse neki igraci nakon 10 minuta....Ali mozda je to cuveni bluff Aco style
    narada108