Tenis

Viktor Galović svladao bivšeg devetog igrača svijeta na startu turnira u Sevilli

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.09.2017.
Viktor Galović svladao bivšeg devetog igrača svijeta na startu turnira u Sevilli
Foto: EPA

Viktor Galović na odličan način otvorio je nastup na jakom Challengeru u Sevilli. U prvom kolu svladao je prvog nositelja i nekadašnjeg devetog igrača svijeta Nicolasa Almagra sa 7:6, 6:2...

Viktor Galović vrlo vjerojatno naći će se na popisu Željka Krajana za Davis Cup meč u Kolumbiji, a prije objave popisa krenuo je dobro na Challengeru u Sevilli.

Prvi protivnik bio mu je prvi nositelj, domaći igrač i bivši deveti na ATP ljestvici Nicolas Almagro, ali bez obzira na ugled protivnika, Galović je stigao do pobjede 7:6, 6:2.

Hrvatski tenisač odigrao je vrlo dobar meč i zaslužio je pobjedu u susretu u kojem je samo prvi set bio neizvjestan. Tu su obojica čvrsto držali svoj početni udarac i odluka je pala u tie-breaku gdje je Galović osvojio pet poena u nizu te uzeo taj gem sa 7:2.

U dobrom ritmu nastavio je i u drugom setu gdje je odmah otišao na 2:0, napravio još jedan break kod 3:1 te mirno dovršio posao. U cijelom meču nije dopustio Almagru nijednu break priliku.

Drugo kolo Galoviću donosi dvoboj protiv boljeg iz meča između Carlosa Gomeza Herrere i Pedra Martineza, dvojice Španjolaca s kojima Galović može igrati.

Sevilla, prvo kolo:
Viktor Galović (Hrvatska) - Nicolas Almagro (Španjolska, 1) 7:6(2), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!