Košarka

Srbija očekivanom pobjedom protiv Velike Britanije potvrdila mjesto u osmini finala

Branimir Korać • utorak, 05.09.2017.
Srbija očekivanom pobjedom protiv Velike Britanije potvrdila mjesto u osmini finala
Foto: EPA

Srbija nije kiksala u četvrtom kolu skupine D, protivnik je bila Velika Britanija koja je hvatala posljednji vlak za osminu finala i nije ga uhvatila. Đorđevićevi izabranici slavili su 82:68...

Velika Britanija uoči četvrtog kola imala je vrlo male šanse za hvatanje mjesta među četiri, praktički teoretske, a nakon poraza u susretu sa Srbijom jasno je da će zauzeti posljednje mjesto u skupini. Srbija s druge strane ostaje u igri za prvo mjesto.

Kvaliteta je bila na strani Srbije koja je dominirala susretom i rutinski stigla do pobjede. Bolji ulazak u utakmicu bio je presudan, Srbija je stvorila visoku razliku i nije dopustila Velikoj Britaniji potpuni povratak.

Britanci su još u drugoj četvrtini uspjeli smanjiti zaostatak na jednoznamenkast broj, u nekoliko navrata došli i na minus pet, ali u nastavku susreta kvaliteta je ipak isplivala na površinu.

Tijekom cijelog drugog poluvremena prednost Srbije bila je dvoznamenkasta, plesala i na rubu plus 20 što u konačnici nije čudno s obzirom da Srbija ima veću širinu i kvalitetu unatoč silnim izostancima.

Posebno raspoložen bio je Bogdan Bogdanović koji je odigrao vrlo kvalitetno, u posljednjoj dionici potpuno prelomio susret i igrao vrlo važnu ulogu u ovoj pobjedi.

Bogdanović je susret završio s odličnih 18 poena, sedam skokova, sedam asistencija i pet ukradenih lopti dok su po 11 poena dodali Vladimir Štimac i Stefan Jović.

Kod Velike Britanije Teddy Okereafor ubacio je 17 poena.

Skupina D:
Velika Britanija - Srbija 68:82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!