Košarka

Španjolci u tijesnoj završnici upisali pobjedu protiv dobre Hrvatske

Petar Jenjić • utorak, 05.09.2017.
Španjolci u tijesnoj završnici upisali pobjedu protiv dobre Hrvatske
Foto: FaH

Španjolska i Hrvatska u derbiju skupine C odigrali su dobru utakmicu, a pobjedu je na kraju ipak odnijela Španjolska koja je slavila sa 79:73. Unatoč porazu Hrvatska je odigrala dobru utakmicu, pokazala da se može nositi s moćnom Španjolskom te s dosta optimizma ide dalje...

Hrvatska - Španjolska 73:79 (20:21, 12:17, 22:15, 19:26)

HRVATSKA: Krušlin, Popović 11, Simon 9, Šarić 18, Ukić, Žorić 6, Planinić, Bender 4, Buva, Ramljak, Tomas 10, Bogdanović 15

ŠPANJOLSKA: P. Gasol 11, Rodriguez 12, Navarro, Rubio 13, M. Gasol 9, W. Hernangomez 2, Sastre 6, Vives, Oriola 5, San Emeterio 12, Abrines, J. Hernangomez 9

Odlična, momčadska utakmica hrvatske košarkaške reprezentacije završila je porazom od branitelja naslova i najbolje momčadi na turniru. Španjolska je u konačnici slavila rezultatom 79:73, u vjerojatno najkvalitetnijoj utakmici skupine C. Današnja predstava trebala bi biti sjajna najava za nastavak natjecanja i dvoboj osmine finala.

Ono što je ipak puno, puno važnije jest činjenica da je Hrvatska dobila probuđenog Darija Šarića i Krunu Simona te odličnog Dragana Bendera u obrani. U posljednjem susretu skupine igrat će protiv Češke koja se nije proslavila u dosadašnjem dijelu natjecanja i u kojem će Hrvatska biti apsolutni favorit.

Sjajno je krenula visoka linija Dario Šarić - Dragan Bender, kako u obrani tako i u napadu i Hrvatska je nakon pet minuta imala velikih 10:1. Ubrzo je krenula i Španjolska, raspoložen je bio Fernando San Emeterio s osam poena u kratkom razdoblju i vratio svoju ekipu u egal.

Bez ikakvog učinka Bojana Bogdanovića držala je prednost sve do posljednjih sekunda prve četvrtine kada je Juancho Hernangomez poentirao s linije slobodnih bacanja za prvo vodstvo svoje momčadi (21:20). Očekivano je pojačala Španjolska u drugoj dionici, igrala je jako dobro i zatvarala prilaze košu.

Pau Gasol donio je svojoj momčadi prvu dvoznamenkastu prednost na susretu (38:28), ali s četiri uzastopna poena Hrvatska zaključuje najbolje odigrano poluvrijeme na prvenstvu do sada.

Braća Gasol igrala su cijelu treću četvrtinu, ali probudio se Bojan Bogdanović s 11 ubačenih poena i Hrvatska je vrlo brzo ponovno prešla u vodstvo. Igrali su Petrovićevi izabranici jako dobro, a kada se na to nadovežu i ostali suigrači rezultat je minimalno vodstvo uoči posljednjih deset minuta.

Uvjetno rečeno druga postava Španjolske igrala je puno bolje od prve, no sve do kraja utakmice gledali smo rezultat u egalu. Razigrani Sergio Rodriguez stvarao je najviše nereda u hrvatskoj obrani i upravo su njegovim poenima Španjolci došli do pet poena prednosti u 38. minuti. Dvije tehničke pogreške Španjolske i prekršaj na Šariću vratila je Hrvatsku na minimalan zaostatak.

Bogdanović je dva puta uspijevao poentirati nakon što su Španjolci bili precizni s linije slobodnih bacanja, ali treći put je blokiran i tu je priči bio kraj.

Ricky Rubio s 13 koševa (0/2 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 7/8) i Sergio Rodriguez s 12 poena (3/7 za dva, 2/3 za tricu).

Najbolji je u redovima Hrvatske bio Dario Šarić koji je ostvario double-double učinak s 18 poena (5/10 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 5/6), 13 skokova i pet asistencija. Bojan Bogdanović je dodao 15 koševa (3/9 za dva, 3/7 za tricu).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava05.09.2017. u 20:11
    Bravo...momci....odlično............... samo se nastavite tako boriti.
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik05.09.2017. u 19:15
    Šteta, izgleda da smo uvijek najbolji protiv najjačih, a protiv ekipa za koje znamo da cemo unaprijed pobijediti imamo problema i mučimo se,to je stvar mentaliteta i pristupa Spanjolci uvijek igraju jednako protiv svih ekipa, i oni s tim nemaju problema pokazali smo da možemo i sad treba samo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik