Košarka

Rumunjska ostala bez snage za preokret, Mađarskoj druga pobjeda u nizu

Petar Jenjić • utorak, 05.09.2017.
Rumunjska ostala bez snage za preokret, Mađarskoj druga pobjeda u nizu
Foto: EPA

Košarkaši Mađarske stigli su do svoje druge uzastopne pobjede na Eurobasketu čime su izborili prolazak među najboljih 16 reprezentacija. Domaćin Rumunjska vrlo se dobro držao većim dijelom susreta, ali je na kraju poražen 80:71...

Češka i Rumunjska, pobjede su Mađarske na ovo Europskom prvenstvu kojima su izborili prolazak u osminu finala. U večerašnjem susretu protiv domaćina slavili su rezultatom 80:71.

Protiv vjerojatno najlakšeg protivnika Rumunji su se držali vrlo dobro, čak i bez velikog učinka najboljeg igrača Vlada Moldoveanua. Mađari su predvođeni Vojvodom i Hangom održavali prednost na svojoj strani, iako je nedostajao prijelomni trenutak kada bi stigli na dvoznamenkastu prednost i eventualno zaključili susret u svoju korist.

U samoj završnici treće četvrtine Rumunji su se spustili na samo tri koša minusa (55:52), ali David Vojvoda uzvraća s pet uzastopnih poena što je itekako pomoglo Mađarima lakše disati uoči posljednjih deset minuta.

Unatoč rumunjskim nastojanjima za povratak u egal, Mađarska je ipak sačuvala prednost, iako je pomalo naivno prokockala dvoznamenkastu prednost i dozvolila domaćinu doći na četiri koša minusa u posljednjoj minuti.

Do pobjede je predvodio David Vojvoda s 26 poena (8/10 za dva, 2/8 za tricu, slobodna bacanja 4/5), dok Adam Hanga nije previše zaostajao, dodao je 25 koševa (6/11 za dva, 2/8 za tricu, slobodna bacanja 7/9).

Andrei Mandache s 24 poena (4/6 za dva, 3/7 za tricu, slobodna bacanja 7/8) bio je najbolji kod Rumunjske.

Eurobasket, 4. kolo, skupina C:
Rumunjska - Mađarska 71:80 (15:16, 17:22, 20:22, 19:20)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!