Košarka

Izraelci izborili produžetak pa se potpuno raspali protiv Gruzije

Petar Jenjić • srijeda, 06.09.2017.
Izraelci izborili produžetak pa se potpuno raspali protiv Gruzije
Foto: EPA

Košarkaši Gruzije upisali su i drugu pobjedu na ovogodišnjem Eurobasketu te su vrlo blizu plasmana među 16 najboljih. Danas su u Tel Avivu nakon produžetka bili bolji od domaćina Izraela rezultatom 104:91...

Košarkaši Gruzije došli su na korak do prolaska u sljedeću fazu pobjedom protiv Izraela nakon produžetka 104:91. Takvim razvojem situacije dalje prolaze Talijani koji su danas razočarali u dvoboju s Njemačkom. U posljednjem kolu Gruzijci trebaju svladati Italiju ili se nadati pobjedi Izraela protiv Ukrajine.

Veći dio utakmice prošao je u vrlo izjednačenoj borbi. Iako su košem nekoliko sekundi prije kraja četvrte četvrtine izborili produžetak, Izraelci su se u dodatnih pet minuta potpuno raspali i u konačnici upisali uvjerljiv poraz.

Nakon deset minuta igre dominirao je Richard Howell za kojeg gruzijska obrana nije imala adekvatno rješenje. Izraelski košarkaš ubacio je polovicu poena svoje momčadi koja je imala poen prednosti (22:21).

Kada je Howell otišao na klupu zbog dva prekršaja, ulogu prvog igrača reprezentacije, što i jest kada pogledamo roster, preuzeo Omri Casspi s jako dobrom all-around statistikom koja je njegovoj momčadi donijela sedam koševa viška četiri minute prije kraja poluvremena. Međutim, Gruzijci su smogli snage vratiti se u egal i ponovno doći na minimalan zaostatak.

Izraelci su imali deset koševa viška u 25. minuti, no ipak smo gledali egal sve do same završnice dvoboja. Iako su igrali bez Howella koji je u 36. minuti dobio petu osobnu, Gal Mekel donio je Izraelcima minutu prije kraja minimalnu prednost (87:86). Domaćin je imao još dvije prilike za podebljanje vodstva, no nije ih iskoristio.

To im se osvetilo 11 sekundi prije kraja kada je Michael Dixon ubacio tricu za dva koša viška Gruzije, ali Omri Casspi ipak donosi domaćinu novo izjednačenje (89:89). Na drugoj strani blokiran je bio Pačulia pa je utakmica otišla u produžetak.

Dodatnih pet minuta ništa dobrog nije donijelo Izraelcima koji su bili potpuno razbijeni. Ubacili su tek dva poena naspram 15 Gruzije koja je tako osigurala pobjedu.

Fenomenalni Tornike Šengelia predvodio je Gruzijce s 25 poena (8/18 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja), čak 19 skokova i četiri dodavanja. Zaza Pačulia dodao je 19 koševa (6/10 za dva, slobodna bacanja 7/9) i 11 skokova.

Gal Mekel predvodio je Izraelce s 23 koša (8/12 za dva, 0/3 za tricu, slobodna bacanja 7/7) i pet asistencija.

Eurobasket, 4. kolo, skupina B:
Izrael - Gruzija 91:104 (22:21, 27:26, 21:20, 19:22, 2:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!