Košarka

Litva nadigrala Njemačku i osigurala prvo mjesto u skupini B

Branimir Korać • srijeda, 06.09.2017.
Litva nadigrala Njemačku i osigurala prvo mjesto u skupini B
Foto: EPA

Litva i Njemačka našli su se u izravnoj borbi za prvo mjesto u skupini, a na kraju su Litavci bili uspješniji s 89:72. Puno bolji nastup Litavaca donio im je prvo mjesto u skupini, a Njemačka je već saznala i protivnika u osmini finala, igrat će protiv Francuske...

Izuzev onog startnog kiksa protiv Gruzije, Litva je odradila odličan posao u skupini B Europskog prvenstva i kao prvoplasirana prolazi u osminu finala. Kako je natjecanje odmicalo, tako je i rasla forma Litavaca koji su protiv Njemačke odigrali vrlo kvalitetno i nisu dopustili Dennisu Schröderu i društvu da im zaprijete.

U prvom poluvremenu Njemačka je još bila u igri, Litva je imala kontrolu nad rezultatom, ali nije uspjela tako rano prelomiti susret, međutim u drugom poluvremenu situacija se promijenila i Litva je rutinski slavila.

Sredinom druge četvrtine Litva je prvi put stvorila ugodniju prednost i povela 37:27, ali Njemačka nije posustala, napravila je seriju 16:5 i okrenula je rezultat.

Na odmoru je Litva ipak imala prednost 47:43.

U nastavku susreta Njemačka je sve teže držala korak s Litavcima u nastavku susreta, uspjela je Litva ponovno pobjeći na dvoznamenkastu prednost, Schröder je povukao i smanjio zaostatak, ali serijom 13:0 na kraju treće i početkom četvrte dionice Litva je otišla na 77:60 i riješila pitanje pobjednika.

Embed from Getty Images

Do kraja susreta nije bilo dramatičnijih promjena, Litva je lakoćom održavala prednost i na kraju je visoko slavila te završila s nastupom u skupini na vrhu.

Litavci još uvijek ne znaju protivnika u osmini finala, čekaju rasplet u skupini A dok Njemačka neće imati lagan posao protiv Francuske.

Najbolji kod Litve u ovom dvoboju bili su Jonas Valančiunas s 27 poena i 15 skokova te Donatas Motiejunas s 15 poena. Kod Njemačke Dennis Schröder završio je na 26 poena, a Robin Benzing dodao je 11.

Skupina B, peto kolo:
Njemačka - Litva 72:89

Poredak:
1. Litva 4-1
2. Njemačka 3-2
3. Italija 2-2
4. Gruzija 2-2
5. Izrael 1-3
6. Ukrajina 1-3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!