Košarka

Grčka se izvukla protiv Poljaka i prošla u osminu finala

Petar Jenjić • srijeda, 06.09.2017.
Grčka se izvukla protiv Poljaka i prošla u osminu finala
Foto: EPA

Izravan dvoboj za prolazak u osminu finala i utakmicu s Litvom odigrali su Poljska i Grčka, a kao pobjednik je izašla momčad Kostasa Missasa koja je odlično odigranom posljednjom četvrtinom prelomila susret i slavila sa 95:77...

Grci su ipak uspjeli izbjeći blamažu i ispadanje u skupini, izravan dvoboj o prolasku dalje odigrali su protiv Poljske koju su svladali rezultatom 95:77. U osmini finala ih čeka reprezentacija Litve.

Tri četvrtine rezultat je bio prilično izjednačen, a prednost je prelazila s jedne na drugu stranu. Ipak, kada je bilo najpotrebnije Grčka je odigrala najbolje i prelomila utakmicu u svoju korist.

Poljaci su odlično odigrali prvu četvrtinu, posebno u napadačkom segmentu. Ubacili su četiri trice i ukupno 29 poena Grcima za koje je jedini raspoložen u tim trenucima bio Nick Calathes sa sedam ubačenih koševa.

Početak druge dionice donio je puno bolju i koncentriraniju Grčku koja je u tri minute serijom 9:0 preokrenula zaostatak i prešla u vodstvo (32:29). Uz povremene uspone i padove Grci su predvođeni Kostasom Sloukasom sačuvali stečenu prednost do kraja poluvremena, iako su Poljaci imali svojih prilika (49:43).

Činilo se kako nas očekuje vrlo neizvjestan dvoboj sve do samog kraja utakmice, no s tim se nisu složili Grci. Odlično odigranom posljednjom četvrtinom, koju su dobili s 25:10, prelomili su susret u svoju korist i otišli u osminu finala.

Kostas Sloukas predvodio je Grke s 26 poena 3/7 za dva, 5/6 za tricu, slobodna bacanja 5/5), Nick Calathes je ostvario double-double učinak s 24 koša (6/9 za dva, 4/7 za tricu, slobodna bacanja 0/1) i deset asistencija.

Najučinkovitiji je kod Poljaka bio Damian Kulig s 26 poena (7/8 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 3/4) i sedam skokova.

Eurobasket, 5. kolo, skupina A:
Grčka - Poljska 95:77 (23:29, 26:14, 21:24, 25:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!