Tenis

Amerikanke vladaju US Openom - sjajna CoCo Vandeweghe šokirala prvu igračicu svijeta

Dario Dodić • srijeda, 06.09.2017.
Amerikanke vladaju US Openom - sjajna CoCo Vandeweghe šokirala prvu igračicu svijeta
Foto: EPA

Američka tenisačica CoCo Vandeweghe plasirala se u polufinale US Opena svladavši u četvrtfinalu prvu tenisačicu svijeta, Karolinu Pliškovu, koja od idućeg tjedna više neće biti na vrhu...

Ove godine US Openom vladaju američke tenisačice. Nakon Venus Williams i Sloane Stephens polufinale je izborila i treća Amerikanka, CoCo Vandeweghe, a neće biti nimalo čudno ukoliko poker Amerikanki upotpuni Madison Keys, koja u posljednjem četvrtfinalu slovi za veliku favoritkinju protiv kvalifikantice Kaie Kanepi.

Možda i najtežu prepreku za plasman u polufinale imala je Vandeweghe. Pred njom je stajala prva igračica svijeta i prva nositeljica posljednjeg Grand Slama godine, Karolina Pliškova. Pokazivala je Čehinja dosta nesigurnosti tijekom turnira, bilo je jasno kako Amerikanka nije bez šansi ukoliko odigra dobar meč i tako je i bilo. Vandeweghe je nakon nešto više od sat i pol vremena igre na oduševljenje domaće publike sa svjetskog vrha svrgnula Pliškovu i postavila Španjolku Garbine Muguruzu.

Mogla je i lakše Vandeweghe do prednosti u setovima. Odlično je otvorila set i već u trećoj igri poprilično glatko došla do breaka. Nije izdržala, u osmoj igri je dvostrukom pogreškom vratila Pliškovu u set, najgore je prošao reket kojem je to bilo zadnje na US Openu.

U tie-breaku je ipak pokazala Vandeweghe da je raspoloženija, sa 7:4, bez izgubljenog mini-breaka uzima prvi set.

Slično se mogao rasplesti i drugi set, ali ovog se puta Amerikanka brže oporavila od kiksa. Nakon što je došla do breaka u četvrtoj igri Vandeweghe odmah u sljedećem gemu gubi servis. Ovog puta ekspresno uzima novi break i nekoliko gemova kasnije dolazi do 5:3 i servisa za meč. Dobila je Pliškova jednu break-priliku, ali smirena Vandeweghe je spašava i drugom meč-loptom dolazi do treće pobjede u petom ogledu s Čehinjom.

US Open, žene, četvrtfinale:
CoCo Vandeweghe (SAD, 20) - Karolina Pliškova (ČEŠ, 1) 7:6(4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!