Košarka

Hrvatska prebacila 100 poena u rutinskoj pobjedi protiv Češke

Petar Jenjić • četvrtak, 07.09.2017.
Hrvatska prebacila 100 poena u rutinskoj pobjedi protiv Češke
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija uspješno je zaključila posljednji nastup u grupnoj fazi. Petrovićevi izabranici su u, natjecateljski nevažnoj utakmici, svladali Češku rezultatom 107:69 i sada čekaju protivnika u osmini finala...

Češka - Hrvatska 69:107 (17:28, 23:26, 20:24, 9:29)

ČEŠKA: Auda 19, Hruban 15, Satoransky 2, Welsch, Palyza 12, Širina 6, Švrdlik 10, Peterka 3, Bohačik, Križ 2, Kyzlink

HRVATSKA: Krušlin 11, Popović 3, Simon 6, Šarić 18, Ukić 12, Žorić, Planinić 2, Bender 10, Buva 13, Ramljak 7, Tomas, Bogdanović 25

Posljednja utakmica grupne faze, bez pravog natjecateljskog značaja, protekla je u dobroj predstavi Hrvatske i rutinski ostvarenoj pobjedi protiv Češke. U jednosmjernoj utakmici Hrvatska je vodila od prve do posljednje minute i u konačnici visoko slavila rezultatom 107:69.

Još je jedino ostalo pitanje protivnika u osmini finala, a to ćemo saznati po završetku današnjeg dana i utakmica u skupini D koja se igra u Istanbulu.

U izmiješanoj petorci i bez prvih igrača Hrvatska je očekivano ušla u današnji susret. I druga petorka odlično je odgovorila na zahtjeve današnje utakmice. Bez većih problema zatvarala je obrambeni skok i nakon tri minute vodila s 8:0 predvođena raspoloženim Ivanom Buvom. Prednost je mogla biti i veća da hrvatski košarkaši nisu promašili sedam slobodnih bacanja u prvih šest minuta.

Kako je odmicala prva dionica u igru je polako ulazila i standardna hrvatska petorka te rutinski održavala prednost. U posljednjem napadu i ubačajem Filipa Krušlina došla je do prve dvoznamenkaste prednosti na susretu (28:17).

Potpuno se razmahao Bojan Bogdanović koji je gotovo svaku priliku koristio za upućivanje šuta. U 12 odigranih minuta u prvom poluvremenu ubacio je 17 koševa uz tek dva promašaja. Polako, ali sigurno rasla je hrvatska prednost koja je narasla na 14 razlike na kraju poluvremena (54:40).

Bez pravog natjecateljskog naboja nastavljeno je i drugo poluvrijeme. Patrik Auda stvarao je najviše problema Hrvatskoj u defenzivnom dijelu, no Petrovićevi izabranici bez većih problema čuvali su stečenu prednost. U posljednjoj dionici Hrvatska se potpuno opustila i po prvi puta na natjecanju prebacila sto koševa.

Šestorica hrvatskih igrača ubacila su barem 10 poena, a najbolji je bio Bogdanović s 25 koševa (4/6 za dva, 4/4 za tricu, slobodna bacanja 5/7), dok je Dario Šarić ostvario double-double učinak s 18 poena (5/9 za dva, 0/2 za tricu, slobodna bacanja 8/10 i deset skokova.

Patrik Auda s 19 koševa (7/14 za dva, 1/1 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i pet skokova bio je najbolji u redovima Češke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!