Košarka

VIDEO: Veliki Pau Gasol ispisao povijest Eurobasketa!

Petar Jenjić • četvrtak, 07.09.2017.
VIDEO: Veliki Pau Gasol ispisao povijest Eurobasketa!
Foto: EPA

U utakmici između Španjolske i Mađarske branitelj naslova gotovo pa rutinski je kontrolirao rezultat od početka do kraja, no priča susreta jest Pau Gasol. Španjolski centar s današnjih je 20 poena prestigao Tonyja Parkera i postao najbolji strijelac u povijesti Europskih prvenstava...

U slučaju da ne osvoji zlatnu medalju, Pau Gasol pamtit će ovo Europsko prvenstvo po velikom i važnom dostignuću, samo još jednom u nizu u njegovoj sjajnoj karijeri. Igrač San Antonio Spursa i španjolske reprezentacije u 16. minuti današnje utakmice protiv Mađarske, u svom stilu, ubacio je tricu preko ruke i tako postao prvi strijelac u povijest Eurobasketa s 1111 poena, prestigavši Tonyja Parkera koji je ostao na sedam manje.

Prvi puta nastupio je još 2001. na Eurobasketu u Turskoj kada je već bio jedan od najboljih španjolskih igrača u osvajanju brončane medalje. Do danas je prošlo još sedam prvenstava, a upravo je Gasol bio konstanta Španjolske koja je iz natjecanja u natjecanje osvajala medalje.

Sama utakmica je bila u drugom planu i bez prave rezultatske neizvjesnosti. Španjolska je već prvu četvrtinu dobila s 22:10 i mirno održavala prednost sve do početka posljednje četvrtine. Mađari su serijom 9:0 došli na samo pet koševa minusa (60:55) i ozbiljno zaprijetili, no više od toga nije išlo. Španjolci su se vratili na dvoznamenkastu prednost i zaključili susret pobjedom.

Iako je igrao tek 20 minuta Pau Gasol bio je najbolji strijelac Španjolske s 20 poena (4/8 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 6/7) i osam skokova. Po 15 koševa su dodali Sergio Rodriguez (sedam asistencija) i Willy Hernangomez (pet skokova).

Mađarsku je predvodio Csaba Ferencz sa 17 koševa (1/2 za dva, 5/8 za tricu).

Eurobasket, 5. kolo, skupina C:
Mađarska - Španjolska 64:87 (10:22, 19:19, 17:19, 18:27)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!