Košarka

Petrović: "Sve smo probali, nije bilo ozljeda i u dobrom raspoloženju idemo dalje"

Petar Jenjić • četvrtak, 07.09.2017.
Petrović: "Sve smo probali, nije bilo ozljeda i u dobrom raspoloženju idemo dalje"
Foto: EPA

S četiri pobjede i jednim porazom hrvatska košarkaška reprezentacija zaključila je nastup u skupini C te mirno čeka protivnika u osmini finala koje igra u nedjelju. Zadovoljan viđenim bio je izbornik Aleksandar Petrović koji kaže kako momčad ide prema Istanbulu bez ozlijeđenih igrača i u dobrom raspoloženju. Posebno je istaknuo snagu Latvije za koju tvrdi kako nema jasnu ideju i plan igre...

Izbornik Aleksandar Petrović zadovoljan je viđenim u današnjoj pobjedi protiv Češke. Kazao je kako su na turniru sve probali i da u Istanbul putuju u dobrom raspoloženju. Što se tiče protivnika, Petrović je istaknuo kako se najviše pribojava Latvije za koju nema pravo rješenje.

"Mislim da smo napravili sve što smo željeli, dobili smo sve utakmice koje smo trebali pobijediti i pokazali smo protiv Španjolaca da možemo odigrati u zoni medalji. Vidjet ćemo večeras koga ćemo dobiti za protivnika jer su to dva dijametralno suprotna sistema igre. Ruski, koji je poprilično organiziran, i turski s četiri mala igrača što je praktički igra protiv ulične košarke. Sve smo na turniru probali i zadovoljan sam odigranim. Nije bilo ozljeda i u dobrom raspoloženju idemo dalje."

"Malo sam se pribojavao ove utakmice, da Bogdanović i Šarić neće krivo dobiti moju poruku o promjeni početnoj petorci i da će previše pasivno ući s klupe. Bilo je planirano da odigraju 20-ak minuta jer smo jučer imali dan odmora, sljedeću igramo u nedjelju i to bi bila velika pauza. Igrali su svi osim Žorića i Tomasa, no to su prekaljeni igrači. Tomasa smo zamrznuli jer ako budemo igrali protiv Rusije zna koji će mu biti zadatak i već se na to priprema. Takav profil igrača nam je nedostajao u Riju."

"Bila je ovo za Hrvatsku jedna neobična utakmica. Igrali smo bez podcjenjivanja, u visokom ritmu i slavili s 38 razlike. Od prvog dana priprema nikako nisam želio Latviju jer za sve ostale reprezentacije imam ideju kako igrati. Zabrinjavalo bi me da idemo u osminu finala na njih, a ostale utakmice su 50:50,", zaključio je Petrović za HRT.

Prvu značajniju minutažu dobio je i Ivan Buva koji je susret zaključio s 13 poena. Smatra kako je bilo izuzetno važno od početka igrati što energičnije i što ranije prelomiti susret.

"Ova je utakmica bila, rezultatski, potpuno nevažna, i izbornik je dao više minuta igračima koji su manje igrali da to iskoriste najbolje što mogu i mislim da smo to i uspjeli. Ušli smo energično od prve minute, pokazali dobru igru i na kraju je posljednja četvrtina ipak bila ekshibicija. Ovo natjecanje je još novost za mene, ali zasigurno lijepo iskustvo za nastavak karijere."

Značajniju minutažu dobio je i Filip Krušlin koji je nakon utakmice rekao: "Nije lako igrati ovakve utakmice kada znaš da ti pobjeda ili poraz ništa ne donose, ali mislim da smo maksimalno profesionalno ušli u susret i pokazali da smo kvalitetnija momčad. Očekivao sam veću minutažu i maksimalno sam se spremio, no tako su sigurno i suigrači razmišljali jer smo ipak na kraju dobili sa skoro 40 razlike."

"Znamo što nam slijedi. Za osminu finala nemam neku posebnu želju, međutim, cilj nam je pobijediti i ući u borbu za medalje jer je ova momčad spremna za to. Imamo dovoljno iskustva za tako nešto", zaključio je Krušlin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!