Košarka

Rusi u završnici slomili Britance i čekaju rasplet u skupini

Branimir Korać • četvrtak, 07.09.2017.
Rusi u završnici slomili Britance i čekaju rasplet u skupini
Foto: EPA

Rusija i Velika Britanija otvorili su posljednji dan u skupini D, Rusi su bili uspješniji i Velika Britanija završila je nastup bez ijedne pobjede, a Rusija ostaje potencijalni protivnik Hrvatske...

Rusi su stigli do četvrte pobjede u skupini, posljednji protivnik bio je ujedno i najlakši, a Rusija je rutinski došla do pobjede. Završilo je 82:70, uvjerljivije nego što je trebalo biti, tek u završnici susreta Velika Britanija je pala, a Rusija predvođena sjajnim Švedom stigla je do pobjede.

Britanci su igrali za čast, ovo im je bila posljednja utakmica prije povratka kući, odigrali su dobro, ali nisu uspjeli doći do iznenađenja. Za Rusiju je ovo bila dobra priprema za osminu finala i mogući susret protiv Hrvatske.

Nisu Rusi odigrali svoju najbolju utakmicu, odrađivali su posao, a tek u završnici malo su pritisnuli i riješili pitanje pobjednika.

U prvom poluvremenu Rusi su bili bolji protivnik, stekli su dvoznamenkastu prednost i došli do ugodnog vodstva, međutim i tih plus 14 s kraja prvog dijela u nastavku susreta se istopilo.

U posljednjoj dionici Britanci su se približili na samo 68:67 nakon čega Šved ubacuje tricu, a dvije i pol minute prije kraja Okereafor ubacio je posljednje koševe za Veliku Britaniju iz igre. Rusi su do kraja napravili seriju 11:1 i upisali visoku pobjedu.

Najbolji kod Rusije bili su Šved prema običaju s 30 poena i osam asistencija te Vitali Fridzon s 14 poena. Kod Velike Britanije Dan Clark ubacio je 21 poen uz šest asistencija.

Skupina D:
Rusija - Velika Britanija 82:70

Poredak:
1. Rusija 4-1
2. Latvija 3-1
3. Srbija 3-1
4. Turska 2-2
5. Belgija 1-3
6. Velika Britanija 0-5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!