Ostali sportovi

VIDEO: Kareem Hunt u debitantskom nastupu u NFL-u uništio New England Patriotse

Dario Dodić • petak, 08.09.2017.
VIDEO: Kareem Hunt u debitantskom nastupu u NFL-u uništio New England Patriotse
Foto: EPA

Aktualni osvajači Super Bowla, New England Patriotsi, nisu se dobro proveli na otvaranju nove sezone NFL-a. U svom su Foxboroughu poraženi od strane Kansas City Chiefsa, briljirao je rookie Kareem Hunt...

AUTOR: Lovre Bilonić

Nakon čuda u Super Bowlu New England Patriotsima je pripala čast otvaranja nove sezone NFL-a. Očekivala se lagana pobjeda prvaka u Foxboroughu protiv solidnih Kansas City Chiefsa. Kako je dvoboj krenuo činilo se da se Chiefsima sprema težak poraz. Patriotsima na čelu s Tomom Bradyjem trebalo je manje od tri minute za touchdown, Mike Gillislee u debitantskom nastupu za Patriotse ulazi u end zonu.

Puno se, pak, s druge strane očekivalo od rookieja Kareema Hunta, 22-godišnjeg RB-a koji je u NFL stigao sa sveučilišta u Toledu. U prvom NFL trčanju karijere ispala mu je lopta i Patsi su ponovno došli u posjed. Debi za mladog Hunta nije mogao početi lošije, ali je završio nestvarno dobro, za povijest.

Teško je optužiti Patriotse za prerano opuštanje, jer oni su u eri Belichick - Brady uvijek bili momčad koja je četvrte pokušaje za inče pokušavala pretvoriti u novi prvi pokušaj. Umjesto field goala za tri poena na 10-ak yarda od end zone Chiefsa odlučili su se za hvatanje inča i nisu uspjeli. To je nekako probudilo goste, Hunt je s nekoliko sjajnih nošenja pokazao da ga nimalo nije omeo fumble na prvoj akciji, tri minute prije kraja prve četvrtine Alex Smith pogađa Harrisa za izjednačenje.

Field goalom Gostkowskog i novim touchdownom raspoloženog Gillisleeja Patriotsi odlaze na deset poena prednosti. Posve zasluženo, bili su bolji u prvom poluvremenu, trebali su otići i na veću razliku. Dobru su akciju u samoj završnici prvog poluvremena izveli Chiefsi i Hunt prvim NFL touchdownom vraća Chiefse na tri poena zaostatka (17:14).

U drugom poluvremenu na teren izlaze neki drugačiji Chiefsi, a mora se reći i prilično indisponirani Patriotsi. Domaća obrana nestala je u drugom dijelu, a nije ni Brady bio pretjerano raspoložen. Slaba komunikacija u obrani Patsa omogućila je Smithu da pronađe usamljenog Hilla, koji trči 75 yarda za TD i vodstvo gostiju iz Kansasa.

Gillislee je držao domaćine u igri, novim TD-om vraća Patse u vodstvo, koje Gostkowski novim field goalom povećava na šest poena (27:21). Chiefsi su shvatili da imaju alate za borbu s moćnim Patriotsima, obrana se podigla na najvišu razinu, a Hunt neumorno radio u napadu. Smith ga na samom otvaranju posljednje četvrtine sjajno pogađa za 78 yarda i TD, a pet minuta prije kraja mladi rookie i trčanjem dolazi do svog trećeg TD-a i povećanja prednosti Chiefsa na 35:27.

Konačan čavao u lijes Patriotsa zabija West, polaganjem za konačnih 42:27.

Hunt je debi u NFL-u obilježio brojkama za povijest, postao je tek jedan od trojice igrača koji su u prvom NFL nastupu došli do 3+ TD-a i 180+ osvojenih yarda. Hunt je utakmicu završio s tri TD-a, fumbleom i s čak 246 osvojenih yarda. Utakmicu života odigrao je i Alex Smith, s 28 točnih dodavanja iz 35 pokušaja za 368 yarda i četirima dodavanjima za touchdown. Valja istaknuti i obranu Kansas Cityja koja je bila maestralna u drugom poluvremenu.

Tom Brady je utakmicu završio sa za njega mizernih 16/36 dodavanja za 267 yarda i nula dodavanja za TD. Mike Gillislee jedini je zadovoljio kod domaćih, osvojio je 45 yarda i postigao sva tri touchdowna Patriotsa.

NFL, 1. kolo:
New England Patriots - Kansas City Chiefs 27:42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!