Košarka

Ukić: "Protiv jačih smo uvijek dobro igrali", Popović: "Rusi su kompaktna i vrlo čvrsta momčad"

Petar Jenjić • petak, 08.09.2017.
Ukić: "Protiv jačih smo uvijek dobro igrali", Popović: "Rusi su kompaktna i vrlo čvrsta momčad"
Foto: EPA

Iako su Rusi vrlo čvrsta i karakterna momčad, hrvatski košarkaši vjeruju u pobjedu i prolazak u četvrtfinale. Roko Ukić istaknuo je kako Hrvatska uvijek igra bolje protiv jačih momčadi, a Marko Popović kako bi u utakmicu trebali ući hladne glave i vruća srca te tako izboriti pobjedu...

Hrvatska košarkaška reprezentacija stigla je u Istanbul gdje je očekuje završnica Eurobasketa. U susretu osmine finala, prvoj eliminacijskoj utakmici, Petrovićevi izabranici igrat će protiv Rusije koja je u skupini D završila na trećem mjestu.

Roko Ukić dobro poznaje rusku reprezentaciju i svjestan je odakle dolazi najveća opasnost po hrvatsku obranu.

"Rusi su fizički dominantna momčad, na svakoj su poziciji veliki. Skakački su jako dobri, ali možda malo teži što je dobro za nas. Protiv jačih momčadi uvijek smo dobro igrali. Imaju veliku kvalitetu u Alekseju Švedu koji je jedan od najboljih europskih igrača. Ima velike ovlasti, kreira i puno šutira, a tu je i Mozgov koji je godinama NBA igrač."

Marko Popović igrao je dugo u ruskim klubovima, zna kako je njihova reprezentacija jako karakterna i želi se pokazati u što boljem svijetlu.

"Tek smo završili grupnu fazu, imamo dva dana za pripremu jer do sinoć nismo znali protiv koga ćemo igrati. Sada kada znamo trebamo se stisnuti i što više izbjegavati ta druženja jer je puno ekipa ovdje. Nadam se da ćemo hladne glave i vruća srca ući u utakmicu i da možemo u četvrtfinale."

"To su uglavnom igrači koji znaju kako osvajati trofeje, posebno mislim na one koji igraju u CSKA: Fridzon, Kurbanov i Voroncevič, uz glavne igrače Mozgova i Šveda. Kompaktna su momčad, vrlo čvrsta i poznavajući Ruse znam da su jako karakterni i kroz ovo prvenstvo su pokazali protiv jakih reprezentacija da mogu odigrati dobro", zaključio je Popović, a prenosi službena stranica HKS-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!