Tenis

VIDEO: Rafa Nadal prejak za Del Potrovo čudo, prvo Grand Slam finale za Andersona

Dario Dodić • subota, 09.09.2017.
VIDEO: Rafa Nadal prejak za Del Potrovo čudo, prvo Grand Slam finale za Andersona
Foto: EPA

U finalu posljednjeg Grand Slama godine igrat će Rafa Nadal i Kevin Anderson. Nadal je u polufinalu zaustavio Juana Martina del Potra s 3-1 u setovima, dok je identičnim rezultatom Južnoafrikanac svladao Pabla Carrena Bustu...

Pobijedio je gripu, pobijedio je već izgubljene mečeve, pobijedio je Rogera Federera, ali Rafu Nadala nije mogao. Juan Martin del Potro nije pobjedom protiv svjetskog broja 1 uspio upotpuniti svoj čudesni US Open i plasirati se u finale.

A dobro je krenuo, odigrao je maestralan prvi set i poveo sa 6:4, ali za više od toga nije bilo snage, a ni bekhenda koji ga je odveo ovako daleko. Španjolac se razigrao u nastavku meča i više-manje lagano otplovio u finale zadnjeg Grand Slama godine.

Činilo se i da je umor dao svoje, jer Španjolac je puno manje bio na terenu od ovog posebnog Argentinca, DelPo nije mogao previše toga protiv razigranog Nadala, koji s konačnih 4:6, 6:0, 6:3, 6:2 nakon dva i pol sata igre osigurava još jedno Grand Slam finale.

Tamo ga čeka Južnoafrikanac Kevin Anderson, koji u Flushing Meadowsu igra turnir karijere. Anderson je na identičan način kao i Nadal stigao do finala US Opena, svog prvog Grand Slam finala u karijeri.

31-godišnjak je bio u setu zaostatka protiv Pabla Carrena Buste, nakon što je Španjolac dohvatio break u sedmoj igri prvog seta i sa 6:4 stigao do prednosti u setovima.

Opasniji je u drugom setu bio Anderson, iako su oba igrača do posljednje, 12. igre, dohvatila po jedan break. Pribrani Južnoafrikanac pri vodstvu 6:5 dolazi do nove break-prilike, ovog puta vrijedne seta i sa 7:5 izjednačava rezultat u setovima.

Pojačao je servis Anderson u posljednja dva seta i tu nije puno toga mogao Carreno Busta. Anderson uzima jedan break u trećem i jedan u četvrtom setu za konačnih 4:6, 7:5, 6:3 i 6:4.

Karte mu nisu sklone u finalu, Nadal je, naravno, veliki favorit - u četiri međusobna ogleda Anderson je tek jednom dohvatio set, ali možda je ovaj turnir namijenjen južnoafričkom tenisaču. Kako igra - ne bi bilo čudno da je tako.

US Open, muški, polufinale:
Rafael Nadal (ŠPA, 1) - Juan Martin del Potro (ARG, 24) 4:6, 6:0, 6:3, 6:2
Kevin Anderson (JAR, 28) - Pablo Carreno Busta (ŠPA, 12) 4:6, 7:5, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!