Tenis

Madison Keys i Sloane Stephens prvi put u finalu Grand Slam turnira

HINA • petak, 08.09.2017.
Madison Keys i Sloane Stephens prvi put u finalu Grand Slam turnira
Foto: EPA

U američkom finalu US Opena u konkurenciji tenisačica sastat će se Sloane Stephens i Madison Keys. Stephens je u polufinalu tijesno svladala Venus Williams, a Keys je potpuno nadigrala CoCo Vandeweghe...

U prvom polufinalnom dvoboju američkih tenisačica na ovogodišnjem US Openu 24-godišnja Sloane Stephens svladala je 37-godišnju veteranku Venus Williams sa 6-1, 0-6, 7-5 te je za dva sata i 17 minuta izborila mjesto u svom prvom finalu na Grand Slam turnirima.

Stephens je po drugi put u karijeri igrala u polufinalu, nakon što je bila među posljednje četiri i na Australian Openu 2013. godine, ali je ovoga puta otišla i korak dalje.

Stephens je bila uvjerljiva u prvom setu, ali je Venus Williams jednakom mjerom uzvratila u drugom. U odlučujućem setu Stephens je dvaput propuštala prednost 'breaka' (1-0, 4-3), ali kad je i treći put slomila servis suparnice za 6-5, u 12. gemu je iskoristila prvu meč-loptu.

Venus Williams je u ovoj sezoni dvaput poražena u finalima Grand Slam turnira. U Melbourneu je bolja od nje bila mlađa sestra Serena, a u Wimbledonu ju je pobijedila Garbine Muguruza. U New Yorku je osvojila dva naslova (2000. i 2001.), a posljednje od četiri finala igrala je 2002.

Embed from Getty Images

Madison Keys ili Sloane Stephens bit će pobjednica US Opena za 2017. godinu, a ove su dvije tenisačice mjesto u subotnjem finalu (22 sata) izborile polufinalnim pobjedama nad sunarodnjakinjama CoCo Vandeweghe i Venus Williams.

Nijedna od dvije finalistice nikada prije nije bila u borbi za naslov na Grand Slam turnirima, a obje su bile polufinalistice Australian Opena - Stephens 2013., a Keys 2015. godine.

U subotu će 24-godišnja Stephens ili 22-godišnja Keys naći svoje mjesto među Grand Slam pobjednicama, a za to će, osim peharom, biti nagrađena i čekom na 3,7 milijuna američkih dolara.

Embed from Getty Images

US Open, tenisačice - polufinale
Sloane Stephens (SAD) - Venus Williams (SAD/9) 6-1, 0-6, 7-5
Madison Keys (SAD/15) - CoCo Vandeweghe (SAD/20) 6-1, 6-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!