Tenis

Epsko četvrtfinale pripalo Del Potru, četiri Amerikanke u polufinalu

Branimir Korać • četvrtak, 07.09.2017.
Epsko četvrtfinale pripalo Del Potru, četiri Amerikanke u polufinalu
Foto: EPA

Juan Martin Del Potro odigrao je dva najbolja meča ovogodišnjeg US Opena, prvo protiv Dominica Thiema, a sada i protiv Rogera Federera. Prošao je u polufinale gdje ga čeka Rafael Nadal. Kod tenisačica Madison Keys priključila se sunarodnjakinjama za sveameričko polufinale...

Juan Martin Del Potro najveća je priča ovog US Opena. Fantastični Argentinac je veliki tenisač, jedan od omiljenijih na Touru bez obzira na kojem se turniru pojavio, igrač koji bi imao još veću karijeru da ozljede nisu napravile svoje. Igranje u bolovima, dolazak na rub prekida karijere u nekoliko navrata, ali borio se i vraćao te je danas u polufinalu u New Yorku.

Imao je još u osmini finala iznimno težak meč, Dominic Thiem iskoristio je virozu Argentinca i pobjegao do 2-0 u setovima, ali Del Potro se vratio i u pet setova odnio pobjedu.

Još teži protivnik čekao ga je u četvrtfinalu, Roger Federer za kojeg su svi očekivali prolaz i već najavljivali veliki sraz protiv Rafaela Nadala. No Del Potro je puno puta tijekom karijere pokazao da ga se ne smije otpisati i napravio je to još jednom.

Treći set bio je ključan. Federer je tu propustio realizirati četiri set lopte u tie-breaku, Del Potro je iskoristio svoju prvu i s 10:8 poveo 2-1 u setovima. Argentinac je tu dobio krila, zaigrao još bolje u četvrtom setu kojeg je dobio zahvaljujući breaku u petom gemu i izborio prolaz.

"Sjajno je imati ovakvu podršku, kada igrate protiv Rogera, vrlo je teško dobiti navijače na svoju stranu. Njega vole na svim krajevima svijeta. Fantastičan je osjećaj nakon svih problema s ozljedama osjetiti ovakvu podršku i doći do pobjede", rekao je Del Potro, a Federer je dodao: "Juan Martin borio se kao lav, bio je bolji, posebno u ključnim poenima. Dobro je servirao, izvlačio velike udarce kada je bilo potrebno, bio je bolji i zasluženo pobijedio."

Embed from Getty Images

Kod tenisačica sveameričko polufinale. Nakon što su dan ranije polufinale izborile Sloane Stephens i Venus Williams, dan kasnije to su učinile i CoCo Vandeweghe i Madison Keys.

Keys je s dva puta po 6:3 svladala Estonku Kanepi i tako prvi put nakon 1985. godine i Wimbledona, te u New Yorku nakon 1981. godine, četiri Amerikanke bit će u polufinalu.

"Imala sam toliko problema, ozljeda i loših trenutaka, ulazak u polufinale znači mi nevjerojatno puno", istaknula je Keys nakon nove pobjede.

Embed from Getty Images

US Open, četvrtfinale:
Juan Martin Del Potro (Argentina, 24) - Roger Federer (Švicarska, 3) 7:5, 3:6, 7:6(8), 6:4
Madison Keys (SAD, 15) - Kaia Kanepi (Estonija) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!