Tenis

Rafa Nadal pomeo Rubljeva, čeka se Federer za veliko polufinale

Dario Dodić • srijeda, 06.09.2017.
Rafa Nadal pomeo Rubljeva, čeka se Federer za veliko polufinale
Foto: EPA

Prvi tenisač svijeta, Španjolac Rafa Nadal, bez ikakvih se problema plasirao u polufinale US Opena. Mladi Rus Andrej Rubljev nije pružio gotovo nikakav otpor, nakon otprilike sat i pol vremena igre Nadal je slavio s 3-0 u setovima...

Na igračima poput mladog Andreja Rubljeva tenis ostaje, ali Rafa Nadal je Rafa Nadal i još uvijek je na vrhu teniske današnjice. U prilično jednostranom meču Nadal je trebao tek nešto više od jednog i pol sata kako bi u tri glatka seta apsolvirao četvrtfinale protiv Rubljeva.

Od samog početka djelovao je nervozno mladi pobjednik turnira u Umagu. Iako je svladao neka sjajna teniska imena na putu do četvrtfinala US Opena, preko puta je stajao Nadal i impresionirani Rus igrao je s tim teretom na leđima, teretom koji mu nije dopustio pokazati sav teniski talent koji posjeduje.

Rus odmah u drugom gemu gubi servis, iako je krenuo s 30:0. Griješio je u dva vezana poena, prvo je napravio dvostruku pogrešku, zatim poslao jednu predugu lopticu i prije nego što je meč zapravo počeo Nadal je imao prednost. Činilo se kako se mladi Rus brzo oporavio kada je odmah vratio break, ali to je samo razjarilo Nadala - u četvrtom gemu Španjolac uzima novi break, zatim još jedan dvije igre kasnije i s uvjerljivih 6:1 uzima set.

Drugi set nije donio drugačiju priču. U petoj igri dolazi Nadal do breaka, dvostruki grabi u sedmom gemu i tu je priči u drugom setu bio kraj. Iako, mora se priznati, imao je veliku prigodu Rubljev pri vodstvu Nadala 3:2, ali nije uspio iskoristiti 15:40 na Španjolčevom servisu. Drugu šansu nije dobio, sa 6:2 Nadal dolazi do 2-0 u setovima.

Bilo je jasno da se čudo u Flushing Meadowsu neće dogoditi, prejak je Nadal za 53. igrača svijeta. Treći je set bio puka formalnost, odmah u prvoj igri Nadal dolazi do breaka. Trsio se u petom gemu Rubljev ostati na životu, ali neumoljivi Rafa uzima i drugi break i s laganih 6:2 prolazi u polufinale US Opena.

S kim će se boriti za finale još se ne zna, ali sigurno je jedno - čeka nas prava poslastica jer za polufinale s Nadalom rekete će ukrstiti Roger Federer i Juan Martin del Potro.

US Open, muški, četvrtfinale:
Rafa Nadal (ŠPA, 1) - Andrej Rubljev (RUS) 6:1, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dario_SNet07.09.2017. u 10:50
    Dar, guess what, nisi u pravu ni za Svitolinu, stoga ne gnjavi
    Dario_SNet
  • Dar07.09.2017. u 07:43
    Capitane, čovjek se tako preziva. Zar u službenom izvještaju ne bi trebalo poštovati njegovo ime i prezime?
    Dar
  • NS07.09.2017. u 00:32
    Podrska @daru...
    NS
  • Obrisan korisnik06.09.2017. u 22:34
    Dar, daviš.
    Obrisan korisnik
  • Dar06.09.2017. u 22:28
    Momak se preziva Rubljof.
    Dar