Košarka

Aco Petrović uoči Rusije: "Igramo protiv igrača koji su navikli osvajati trofeje i momčadi s ozbiljnim dometima"

Petar Jenjić • subota, 09.09.2017.
Aco Petrović uoči Rusije: "Igramo protiv igrača koji su navikli osvajati trofeje i momčadi s ozbiljnim dometima"
Foto: FaH

Najavljujući dvoboj osmine finala protiv Rusije hrvatski izbornik Aleksandar Petrović rekao je kako je na početku natjecanja bilo nepredviđene nervoze, ali kako su utakmice odmicale momčad je dosezala sve bolju radnu temperaturu i sada je spremna za naredne izazove...

Izbornik Aco Petrović najavio je nedjeljni dvoboj osmine finala protiv Rusije koji se igra u 20:30 sati. Zadovoljan je odigranom grupnom fazom i sada je došlo vrijeme za utakmicu na ispadanje. Složio je taktiku protiv Rusa, ali kako sam kaže, lakše je složiti nego primijeniti.

"Ovog trenutka u fokusu je samo jedna utakmica koja je ispred nas. Zadovoljan sam onim što smo odradili u Cluju, dolazimo bez ozljeda i saznanjima sve što treba protiv Rusije napraviti, iako je puno lakše napraviti taktiku nego je primijeniti na terenu jer se radi o jakoj reprezentaciji. Imaju igrače koji su navikli uzimati trofeje i radi se o momčadi s ozbiljnim dometima jer ovdje žele prekinuti jedan negativan niz s posljednjih natjecanja. Radi se o osmini finala i utakmica će biti 50:50."

Kao najopasnijeg igrača istaknuo je Alekseja Šveda koji troši jako puno lopti i cilj za sutrašnji dvoboj je smanjiti postotak njegovog šuta.

"Nemam namjeru trenutno pričati o taktici, ali imamo načina kako braniti Šveda. Kada govorimo o njemu to nije igrač koji će završiti utakmicu sa šutem 0/2 ili četiri poena. Moramo mu smanjiti postotke šuta, da ne šutira 7/10 kao u utakmici protiv Velike Britanije."

"Na početku prvenstva bilo je nepredviđene nervoze, ali svako natjecanje to nosi. U prve dvije utakmice nismo ušli kako smo zamislili, nismo se tada još doveli do radne temperature koja je potrebna za Eurobasket. U dobrom smo stanju i nakon deset utakmica, pet pripremnih i pet natjecateljskih, imamo šansu u osmini finala", zaključio je Petrović, a prenosi Hrvatski košarkaški savez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!