Rukomet

Veszprem otvorio sezonu uvjerljivom domaćom pobjedom

Branimir Korać • subota, 09.09.2017.
Veszprem otvorio sezonu uvjerljivom domaćom pobjedom
Foto: EPA

Dok je Szeged već odigrao tri prvenstvena susreta, ostali prvoligaši kreću tek ovog vikenda. Među njima i Veszprem koji je upisao visoku pobjedu...

U prvom kolu mađarskog prvenstva Veszprem je ugostio Csurgoi i glatko slavio s 31:15. Mirko Alilović preskočio je ovaj dvoboj, branio je Roland Mikler, a domaćin je susret završio s dvostruko više pogodaka nego gosti.

Rezultatski nije bilo nikakve neizvjesnosti, već u prvom poluvremenu Veszprem je riješio pitanje pobjednika nakon što je na odmoru vodio s 19:6.

"Jako sam zadovoljan ovom pobjedom, odigrali smo profesionalno svih 60 minuta. Uopće nije bilo bitno tko je na parketu, svi su bili raspoloženi i željeli su pobjedu. Zadovoljan sam i načinom na koji smo reagirali u obrani, funkcionirale su i 6-0 i 5-1 obrane. Ovo je tek početak, pred nama je još puno posla i puno ćemo napredovati", rekao je nakon susreta Ljubomir Vranješ.

U njegovoj momčadi istaknuo se Dejan Manaskov s osam golova, a Renato Sulić bio je strijelac dvaput.

Poraz su upisali Hrvati koji nastupaju za Komlo, a na njihovom parketu izgubili su od Dabasa 26:25. Domaćinu nije pomoglo niti sedam golova Srećka Jerkovića te tri Antonija Pribanića.

Mađarsko prvenstvo, prvo kolo:
Veszprem - Csurgoi 31:15
Sport36 Komlo - Dabas KC VSE 25:26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!