Tenis

Sjajna Jana Fett deklasirala 15. tenisačicu svijeta

Sportnet • srijeda, 13.09.2017.
Sjajna Jana Fett deklasirala 15. tenisačicu svijeta
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Jana Fett ostvarila je najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri. Na WTA turniru u Tokiju svladala je prvu nositeljicu Kristinu Mladenović sa 6:4 i 6:3 za sat i pol vremena igre te treći put izborila osminu finala na turnirima ove kategorije.

AUTOR: Slavko Boldin

Nakon što je dobru formu pokazala već u kvalifikacijama, gdje je prošla tri kola, Fett je odlično nastavila i u glavnom turniru. Odmah na početku susreta, Zagrepčanka je povela s 3:0, Mladenović se dvaput vraćala, no u konačnici je Jana novim oduzetim servisom osvojila prvi set sa 6:4.

U drugoj dionici naša je igračica napravila seriju od čak 5:0. Francuskinja srpskih korijena smanjila je na 5:3, ali u završnici nije bilo problema za 20-godišnju Hrvaticu. Potrebno je istaknuti da je ovo već šesti poraz u nizu za Mladenović bez dobivenog seta, čime je nastavila veliku rezultatsku krizu, dok je Jana iskoristila pruženu priliku.

Fett će na novoj WTA ljestvici doći do najboljeg plasmana u karijeri. Ovom pobjedom došla je do 113. pozicije, što znači da bi do kraja godine mogla izboriti glavni ždrijeb Australian Opena, prvog Grand Slama u nadolazećoj sezoni. Za četvrtfinale Jana će igrati protiv imenjakinje Čepelove iz Slovačke.

WTA 250 Tokio, 1. kolo:
Jana Fett (HRV) - Kristina Mladenović (FRA/1) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!