Tenis

Raspudić i Serdarušić poraženi na startu turnira u Banja Luci

Branimir Korać • srijeda, 13.09.2017.
Raspudić i Serdarušić poraženi na startu turnira u Banja Luci

Franjo Raspudić i Nino Serdarušić nisu uspjeli proći u drugo kolo Challengera u Banja Luci. Zaustavili su ih Filip Horansky i Peter Nagy, a bliži prolazu bio je Serdarušić koji je poražen tek u tie-breaku trećeg seta...

Hrvatski predstavnici uz singlu na turniru u Banja Luci završili su s nastupom već u prvom kolu. Nino Serdarušić nije bio daleko od prolaza, igrao je protiv Mađara Petera Nagyja, odigrao dobar meč, ali nije uspio doći do pobjede.

Serdarušić je već dva puta ranije igrao protiv Nagyja, međutim oba puta je izgubio i to u dva seta. Ovaj put krenuo je puno bolje, osvojio je prvi set sa 6:4, ali poslije toga Nagy je napravio preokret.

Čak i u trećem setu hrvatski tenisač imao je priliku, odmah je došao do breaka da bi nakon toga izgubio četiri gema zaredom pa se spašavao kod 5:4. Uspio je vratiti izgubljeni servis, odvesti meč u tie-break gdje je spasio tri meč lopte, no ne i četvrtu što mu je donijelo poraz 8:6.

Nagy će u drugom kolu igrati protiv Španjolca Pola Toleda.

Protiv Španjolca u drugom kolu igrat će i Filip Horansky koji je na startu bio bolji od Franje Raspudića. Slovak je opravdao status favorita i sa 6:2, 6:3 izborio je drugo kolo gdje ga čeka Jaume Munar.

Inače taj meč između Horanskog i Raspudića razvučen je na dva dana zbog kiše koja je pokvarila jučerašnji program u Banja Luci.

Banja Luka, prvo kolo:
Peter Nagy (Mađarska, Q) - Nino Serdarušić (Hrvatska) 4:6, 6:4, 7:6(6)
Filip Horansky (Slovačka, Q) - Franjo Raspudić (Hrvatska) 6:2, 6:3

Foto: Dražen Prćić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!