Tenis

Jana Fett pomela još jednu igračicu iz Top 100 za četvrtfinale turnira u Tokiju

Branimir Korać • četvrtak, 14.09.2017.
Jana Fett pomela još jednu igračicu iz Top 100 za četvrtfinale turnira u Tokiju
Foto: FaH

Jana Fett nastavlja s odličnim igrama u Tokiju gdje je došla do četvrtfinala. U drugom kolu za samo sat vremena igre pregazila je Slovakinju Janu Čepelovu...

Nakon tri pobjede u kvalifikacijama, Jana Fett u glavnom ždrijebu turnira u Tokiju sredila je dva zvučna imena. Prvo je bila bolja od prve nositeljice Kristine Mladenović, a zatim je u drugom kolu održala tenisku lekciju Jani Čepelovoj.

Čepelova je bila i u Top 50 svjetskog tenisa, danas je 94. igračica svijeta, a protiv Fett nije imala nikakve šanse i uhvatila je samo tri gema.

Hrvatska igračica sjajno je krenula u meč, povela je 6:0, 3:0 i tek u desetom gemu Čepelova je došla do svog prvog gema u meču. Odmah je vratila izgubljeni servis i s tri uzastopna gema uspjela se vratiti na 3:3, ali nakon toga Ferr ponovno podiže ritam, do kraja meča gubi samo pet poena, nijedan gem i prolazi u četvrtfinale.

Sve je potrajalo samo 62 minute, Fett se suočila samo s dvije break lopte, jednom je gubila početni udarac dok je s druge strane pet puta oduzela servis protivnici.

U četvrtfinalu igrat će protiv Kineskinje Qiang Wang koja u prva dva meča nije izgubila niti set. Hsieh Su-Wei svladala je sa 7:5, 6:2, a Kurumi Naru sa 6:2, 6:3.

Tokio, drugo kolo:
Jana Fett (Hrvatska, Q) - Jana Čepelova (Slovačka) 6:0, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!