Tenis

Marin Čilić prejak za Alejandra Gonzaleza, uz samo šest izgubljenih gemova do glatke pobjede

Sportnet • petak, 15.09.2017.
Marin Čilić prejak za Alejandra Gonzaleza, uz samo šest izgubljenih gemova do glatke pobjede

Hrvatska je povela s 1:0 u Bogoti nakon što je Marin Čilić odradio svoj prvi meč. Može se reći očekivano, Alejandro Gonzalez ipak nije isti rang s Čilićem koji je pobjedom u tri seta donio Hrvatskoj prednost. U drugom susretu Santiago Giraldo ipak igra protiv Franka Škugora koji je dobio prednost nad Viktorom Galovićem...

PIŠE: Slavko Boldin

Prvi bod u borbi za opstanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa Hrvatskoj je donio Marin Čilić. Međugorac je očekivano bez izgubljenog seta nadvisio Kolumbijca Alejandra Gonzaleza sa 6:1, 6:4 i 6:1 i time napravio prvi korak ka očuvanju mjesta u elitnog razredu ovog momčadskog natjecanja.

Iako je Hrvatska u ovaj dvoboj s Kolumbijom ušla kao favorit, nadmorska visina od preko 2600 metara i rjeđi zrak u Bogoti bile su otegotne okolnosti kojima su se naši reprezentativci morali prilagoditi. Odnedavno peti tenisač svijeta bio je na razini zadatka i uvjerljivo slavio protiv 479 mjesta slabije rangiranog Kolumbijca.

Treba napomenuti da naš tenisač u Bogotu nije stigao u najboljoj formi, na US Openu je ispao već u trećem kolu, neuspješno hvatavši kontinuitet narušen ozljedom aduktora. Upravo u prvom setu Marin je pokazao određene nesigurnosti u udarcima, no to se nije osjetilo na rezultatu, a Čilić je s vremenom igrao sve bolje.

Naš prvi reket kontrolirao je susret od samog početka. U prvom setu dva puta je oduzeo servis Gonzalezu i brzo poveo sa 6:1. U drugoj dionici Kolumbijac je lakše držao svoje servise, no jedan break bio je dovoljan da Marin povede s 2:0.

Stvari su sjele na svoje mjesto u trećem setu, gdje je Međugorac slavio istim rezultatom kao i u prvom setu. U trenucima neizvjesnosti Čilića je izvanredno služio servis. Iako je ubacio tek 55 posto prvog servisa, imao je 13 aseva.

U posljednji trenutak izbornik Željko Krajan ubacio je Franka Škugora umjesto prvotno planiranog Viktora Galovića zbog bolova u leđima kod Galovića. Još uvijek nije poznato hoće li Škugor uz Nikolu Mektića biti naša uzdanica i u parovima.

Davis Cup

Kolumbija - Hrvatska 0:1

Alejandro Gonzalez - Marin Čilić 1:6, 4:6, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10816.09.2017. u 02:31
    ja mislim da sta god mislio o Marinu....nakon tolike kritike na njemu nakon finala on se ide odazvat DC reprezentaciji. Usporediti to sa nasim kosarkasima gdje je raspad i k...obolja opci simptom.
    narada108