Tenis

Jana Fett u Tokiju izjednačila rezultat karijere

Sportnet • petak, 15.09.2017.
Jana Fett u Tokiju izjednačila rezultat karijere
Foto: FaH

Sjajna Jana Fett nastavlja oduševljavati odličnim rezultatima na WTA turniru u Tokiju. Novom pobjedom od 6:3, 4:6 i 6:3 nad Kineskinjom Qiang Wang plasirala se u polufinale te time izjednačila uspjeh iz Hobarta s početka godine.

AUTOR: Slavko Boldin

Već od početka se nazirao prilično izjednačen meč. Nakon što je Fett osvojila prvi gem na početnom udarcu, vidjeli smo četiri uzastopna oduzeta servisa, da bi nakon 2:3 hrvatska tenisačica uzela četiri gema zaredom i ostvarila prednost nakon prvog seta.

Kineskinja je uzvratila serijom od 3:0 u drugom dijelu, Vrbovčanka je odmah poravnala, no na kraju je ipak izgubila servis još dva puta, a samim time i drugi set. U odlučujućoj dionici obje igračice podignule su nivo igre, zadržavši svoj servis u prva četiri gema.

Prva je pokleknula Qiang Wang kada je izgubila gem na početnom udarcu bez osvojenog poena, no tu prednost Jana nije iskoristila. Ipak, hrvatska igračica nastavila je s agresivnim pristupom i s osvojena tri naredna gema došla do vrijedne pobjede.

Ovim uspjehom Jana će od sljedećeg tjedna po prvi puta u karijeri biti u društvu TOP 100 tenisačica, čime je najvjerojatnije osigurala i nastup u glavnom turniru Australian Opena. Fett u polufinalu ima lijepu priliku za novi iskorak. Protivnica će joj biti Japanka Miyu Kato, koja je također iz kvalifikacija stigla u polufinale, pobijedivši Aleksandru Krunić sa 6:1 i 6:3.

WTA 250 Tokio, četvrtfinale:
Jana Fett (HRV) - Qiang Wang (KIN) 6:3, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.09.2017. u 13:22
    Bravo, svaka cast, fighterica.
    Obrisan korisnik