Tenis

Čilić otvara protiv Gonzaleza i nema pravo na krivi korak

Branimir Korać • petak, 15.09.2017.
Čilić otvara protiv Gonzaleza i nema pravo na krivi korak
Foto: EPA

U središtu zanimanja teniskog svijeta ovog tjedna je Davis Cup, a Hrvatska je na zanimljivom gostovanju u Bogoti gdje će igrati protiv Kolumbije...

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u borbi za opstanak u Svjetskoj skupini gostuje u Kolumbiji gdje nema pravo na krivi korak. Jednako kao i domaćin.

Gledajući samu kolumbijsku postavu, čak i da su Kolumbijci u najjačem sastavu, Hrvatska bi svejedno na papiru bila favorit, no u cijelu priču treba uključiti tu nadmorsku visinu, zemljanu podlogu koja Kolumbijcima najviše odgovara te sigurno bučna atmosfera u kojoj će domaćin imati veliku podršku.

Tijekom tjedna iz hrvatskog tabora konstantno su isticali kako će biti ključna stvar što prije se prilagoditi na uvjete koji će vladati u Bogoti. Rijetki su slučajevi kada igrači igraju na ovakvim nadmorskim visinama, s ovako razrijeđenim zrakom i nije čudno da od prvog dana i izbornik i igrači tvrde kako je ovo nešto sasvim novo s čim se još nisu susreli.

Međutim situacija se poboljšava, sa svakim danom igrači su se sve bolje osjećali na terenu, dobivali osjećaj za lopticu i s optimizmom dočekuju početak dvoboja.

Koji rezultat očekujete nakon prvog dana?

ANKETA#703

Kreće Marin Čilić koji ima jasan zadatak, dobiti oba meča u singlu. Čilić je najbolji igrač koji se nalazi u Kolumbiji, protivnici ne bi smjeli predstavljati baš nikakav problem, no treba biti oprezan, ipak je to Davis Cup u kojem su iznenađenja uvijek moguća.

Alejandro Gonzalez mu je prvi protivnik, Kolumbijac koji uglavnom nastupa na Challengerima, ali niti tamo nema briljantne rezultate. Pokušao je i nedavno kroz kvalifikacije ući u glavni ždrijeb US Opena, upisao je pobjede protiv Matthewa Ebdena i Marca Trungellitija, ali Cedrik-Marcel Stebe ga je zaustavio u trećem kolu.

Marin s Gonzalezom ne bi trebao imati velikih problema, očekuje se glatka pobjeda i dobar ulazak u ovaj Davis Cup sraz.

Slijede Santiago Giraldo i vjerojatno Viktor Galović. Debitant u Davis Cup reprezentaciji bit će u posebno neugodnoj situaciji, njemu je ovo prvi nastup u Davis Cupu, nikada u životu nije igrao u sličnim uvjetima niti u meču koji se igra na tri dobivena seta.

Galović je ove sezone značajno napredovao, karijera je napokon počela poprimati izgled kakav je želio te je na kraju i zaslužio ovu pozivnicu nakon što je Borna Ćorić odustao od nastupa.

U drugom meču dana igrat će protiv Santiaga Giralda, dobro poznatog igrača koji trenutno nije u svojoj najboljoj formi, ali i takav ulazi u meč protiv Galovića kao favorit. Što dvoboj bude više trajao, to će šanse Kolumbijca rasti jer će se naći u poznatim vodama dok će Galović biti na velikom iskušenju.

Međutim ove sezone pokazao je da je sve bolji stoga ne treba unaprijed zaključivati i oduzimati mu šansu. Uostalom i sam Galović već je istaknuo kako se najbolje snalazi kada igra protiv boljih igrača i da ima više problema protiv onih slabijih. Stoga bi mu Giraldo mogao biti protivnik po mjeri, igrač koji budi motiv, a opet ne i nepobjediv.

Raspored petak:

17:00 Marin Čilić - Alejandro Gonzalez
19:00 Viktor Galović - Santiago Giraldo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!