Tenis

Čilić i Mektić velikim preokretom svladali Kolumbijce i donijeli Hrvatskoj meč loptu!

Branimir Korać • subota, 16.09.2017.
Čilić i Mektić velikim preokretom svladali Kolumbijce i donijeli Hrvatskoj meč loptu!

Dvoboj parova u Bogoti otišao je na stranu Hrvatske koja nakon dva dana vodi 2-1 i nalazi se na pragu ostanka u Svjetskoj skupini. Marin Čilić i Nikola Mektić upisali su pobjedu u pet setova protiv Juana Sebastiana Cabala i Alejandra Falle te je Hrvatskoj potrebna još samo jedna pobjeda za ukupno slavlje...

Trebalo je malo vremena da Marin Čilić i Nikola Mektić pronađu pravu igru, da "osjete" Kolumbijce, ali od trenutka kada su u trećem setu došli do breaka, meč je išao samo jednim smjerom.

Pokazala se ispravnom odluka Željka Krajana da odmori Franka Škugora koji je dan ranije igrao pet setova protiv Santiaga Giralda, uskočio je Čilić, znatno odmorniji i u ovom trenutku spremniji.

Izostanak Škugora koji je s Mektićem igrao polufinale Wimbledona nije se osjetio, Marin je također odradio dobar meč i zajedno s Nikolom svladao Kolumbijce i donio Hrvatskoj zasluženi bod.

Juan Sebastian Cabal nije mogao bez svog stalnog partnera Roberta Faraha, Alejandro Falla zamijenio ga je, međutim bez Faraha Kolumbija nije bila toliko opasna. Uzela je prva dva seta, ali to je bilo to, nakon toga Čilić i Mektić bili su bolji.

Prvi set odlučen je u završnici kada su Cabal i Falla došli do breaka, u drugom setu Čilić i Mektić odmah su oduzeli servis protivnicima, ali i brzo vratili break te u 13. igri izgubili set.

Stvari se mijenjaju u trećem setu gdje ponovno hrvatska kombinacija dolazi do ranog breaka, ali ovaj put nije ispustila stečenu prednost i uzela je set sa 6:4.

Nakon dvije vezane spašene break lopte kod 1:0 u trećem setu, Čilić i Mektić osvajaju čak pet gemova u nizu, osiguravaju peti set gdje se vodila velika bitka.

Oba para čvrsto su držala svoj početni udarac, sve do 4:4 kada Čilić i Mektić dolaze do prve break lopte u tom setu, uzimaju servis protivnicima nakon čega Marin mirno odrađuje posao na servisu za meč i Hrvatska bilježi pobjedu.

Čilić se sada mora odmoriti za nedjeljni dvoboj protiv Santiaga Giralda koji neće biti lagan, Kolumbijac je danas odmarao i vrebat će na iznenađenje. Čak i ako iznenadi Čilića, u petom meču Škugor će biti odmorniji nego što bi bio danas i Hrvatska u svim raspletima ima dobre šanse za uspješan dovršetak posla.

Davis Cup

Kolumbija - Hrvatska 1:2

Juan Sebastian Cabal/Alejandro Falla - Marin Čilić/Nikola Mektić 7:5, 7:6(5), 4:6, 2:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg17.09.2017. u 13:50
    bas nekad bubnu ti komentatori; igraju 4 sata ali protivnici nisu bili toliko opasni... :-)
    interreg
  • narada10817.09.2017. u 01:43
    @ zdren puno vise, ja bih rekao oko 17 ;-) Salu na stranu , jako tvrd mec, Ako ovo dobijemo, to ce biti Marinova pobjeda, meni isto tako draga kao US Open.
    narada108
  • Zdren17.09.2017. u 01:11
    "...međutim bez Faraha Kolumbija nije bila toliko opasna. Uzela je prva dva seta, ali to je bilo to..." Zamisli kolko bi setova uzeli da su bili opasni :D
    Zdren