Tenis

Fett dobro krenula pa stala u Guangzhouu

Sportnet • utorak, 19.09.2017.
Fett dobro krenula pa stala u Guangzhouu
Foto: FaH

Nova članica društva TOP 100 tenisačica Jana Fett nije dobro krenula u novi radni tjedan. Ispala je na startu WTA turnira iz serije 250 u Guangzhouu od domaće kvalifikantice Kai-Lin Zhang sa 2:6, 6:1 i 6:3.

AUTOR: Slavko Boldin

Trebao je ovo biti lak zadatak na našu igračicu protiv 252. tenisačice na WTA listi. Tako je i izgledalo u prvom setu, gdje je Jana triput oduzela servis Kineskinji te uz gubitak jednog svog povela sa 6:2.

Međutim, već krajem prvog seta nazirali su se prvi problemi sa servisom, a kasnije je nestala sigurnost i u ostalim udarcima. Zhang je bez problema osvajala svoje servis-gemove, dok se Fett borila s neprisiljenim i dvostrukim pogrešaka, kojih je samo u drugom setu bilo čak sedam.

Tek nešto bolju igru pokazala je naša tenisačica u trećem setu, no to nije bilo dovoljno da svlada domaću predstavnicu. Nakon dva sata igre Zhang je izborila drugo kolo gdje će igrati protiv Šveđanke Rebecce Peterson, koja je iznenadila Amerikanku Alison Riske sa 6:3 i 6:2.

Jani za utjehu preostaje konkurencija parova, gdje je s Australkom Lizette Cabrerom prošla u četvrtfinale. Za plasman među četiri najbolje igrat će protiv bolje iz susreta Lu/Soylu i Mertens/Schuurs.

WTA Guangzhou, 1. kolo:
Jana Fett (HRV) - Kai-Lin Zhang (KIN) 6:2, 1:6, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!