Hrvatski kup, 1/16 finala, 20.09.2017, 15:30 h
Nehaj
Nehaj
0:6 Osijek
Andrej Lukić 11'
Mirko Marić 26', 62', 87'
Eros Grezda 27'
Domagoj Pušić 90'+2'
Osijek

Hat-trick Mirka Marića u visokoj pobjedi Osijeka u Senju

Mihaela Bradovski • srijeda, 20.09.2017.
Hat-trick Mirka Marića u visokoj pobjedi Osijeka u Senju
Foto: FaH

Osječani su prošli u osminu finala Kupa glatkom pobjedom u Senju protiv Nehaja 6:0, a odličnu utakmicu odradio je Mirko Marić koji je u posljednjim trenucima prijelaznog roka došao iz mađarskog Videotona...

Bivši napadač Lokomotive Mirko Marić odlično je iskoristio priliku u kup dvoboju protiv Nehaja te postigao hat-trick u pobjedi Osijeka čak 6:0. Rutinski posao za momčad Zorana Zekića koja je dominirala cijelim tijekom dvoboja i nije dopustila domaćinu da joj stvori probleme.

Zekić je na travnjak poslao prilično jaku postavu, rijetki su dobili priliku za odmor i Nehaj u takvom odnosu snaga nije imao što tražiti.

12 minuta čekalo se na prvi pogodak, a onda je Petar Bočkaj odlično ubacio za Andreja Lukića koji koristi slabu reakciju domaće obrane i zabija za vodstvo.

Sredinom prvog dijela još dva pogotka gostiju. U 26. minuti prvi put među strijelce se upisuje Marić nakon nove asistencije Bočkaja, a dvije minute kasnije zabija i Eros Grezda i to nakon dodavanja Marića.

Nastavila se dominacija gostiju iako je bilo jasno tko će u osminu finala, Nehaj je pokušavao doći barem do počasnog pogotka, ali Antolović nije morao po loptu u mrežu.

U drugom dijelu nastavila se golijada gostiju. U 62. minuti Matas je napravio najveći dio posla, proigrao je u sredini Marića koji svojim drugim golom podiže na 4:0.

U posljednjih deset minuta još dva gola Osječana. U 83. minuti Marić nakon nove asistencije Bočkaja podiže na 5:0, a točku na i stavio je Pušić.

Rutinski odrađen posao Osječana koji su potvrdili status favorita i nisu dopustili domaćinu niti pomisao na iznenađenje.

Hrvatski kup

1/16 finala

Slavonija1:2Zadar
Bjelovar2:3Zagreb
Croatia Đakovo0:4Istra 1961
Croatia Zmijavci0:1Slaven Belupo
Borac Imbriovec0:6Dinamo
Nedelišće0:6Inter-Zaprešić
Nehaj0:6Osijek
Bedem0:3Lokomotiva
Novigrad5:1Zelina
Oriolik0:3Hajduk
Sesvete3:0Split
Vrbovec1:3Rijeka
Zagora0:3Šibenik
Rudeš6:4 **Jaska Vinogradar
Gorica3:0GOŠK Dubrovnik
Varaždin1:2Cibalia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!