Tenis

Donna Vekić lakoćom do polufinala Sankt Peterburga

Petar Jenjić • četvrtak, 21.09.2017.
Donna Vekić lakoćom do polufinala Sankt Peterburga
Foto: EPA

Donna Vekić uspješno je odradila meč četvrtfinala na ITF turniru u Sankt Peterburgu. Za nešto više od sat vremena igre bila je bolja od domaće igračice Valerije Savinih sa 6:3, 6:4 i tako izborila meč polufinala...

Za razliku od prethodna dva meča u kojima se namučila doći do pobjede, Donna Vekić je četvrtfinale protiv Valerije Savinih riješila bez većih problema. Hrvatska tenisačica slavila je u dva seta za nešto više od sat vremena igre.

Bio je to njihov treći međusobni meč i treća pobjeda Osječanke koja je ranijih godina slavila u kvalifikacijama Miamija i prvom kolu Istanbula.

Već u trećem gemu Vekić je oduzela servis protivnici, ali Savinih vrlo brzo uzvraća i dolazi do izjednačenja. Ipak, od 3:3 nadalje, ruska tenisačica dobila je tek pet poena, Osječanka napravila dva breaka i uzela set.

Drugi je set bio nešto izjednačeniji i prvi break smo mogli vidjeti u šestom gemu kojeg je dobila hrvatska tenisačica. Međutim, odmah na isti način uzvraća Savinjik i vraća set na početak. Ipak, kada je najviše trebalo Vekić je odigrala odlično, pri vodstvu 5:4 iskoristila prvu break loptu i zaključila meč u svoju korist.

U polufinalnom dvoboju očekuje ju ukrajinska tenisačica Dajana Jastremska.

ITF Sankt Peterburg, četvrtfinale:
Donna Vekić (1) - Valeria Savinih 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!