Tenis

Marin Čilić pobjedom protiv Tiafoea donio prvi bod Europi na Laver Cupu

Branimir Korać • petak, 22.09.2017.
Marin Čilić pobjedom protiv Tiafoea donio prvi bod Europi na Laver Cupu
Foto: EPA

U Pragu je počelo premijerno izdanje Laver Cupa na kojem snage odmjeravaju Europa i ostatak svijeta. U prvom meču Marin Čilić igrao je protiv Amerikanca Francesa Tiafoea i svladao ga u dva tie-breaka...

Čast da otvore premijerno izdanje Laver Cupa dobili su Marin Čilić i Frances Tiafoe. Osim Čilića Europu u Pragu predstavljaju i Rafael Nadal, Roger Federer, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Tomaš Berdych i Fernando Verdasco dok za ostatak svijeta osim Tiafoea igraju i Sam Querrey, John Isner, Nick Kyrgios, Jack Sock, Denis Shapovalov i Thanasi Kokkinakis.

Prvog dana na rasporedu su tri meča u singlu te jedan u konkurenciji parova, a svaka pobjeda donosi reprezentaciji po jedan bod. Drugog dana svaka pobjeda vrijedi dva boda, a trećeg dana po tri boda.

Čilić je tako Europi donio prvi bod očekivanim slavljem protiv Tiafoea, igrača od kojeg slabiji renking ima samo Australac Kokkinakis, inače jedini izvan Top 100, ali i razumljivo s obzirom na probleme s ozljedom koje je imao.

Embed from Getty Images

Marin je slavio u dva tie-breaka, pogodio je 17 as servisa i jednom gubio svoj početni udarac i to početkom drugog seta, no vrlo brzo se vratio i poravnao na 4:4. Prvi tie-break dobio je sa 7:3 dok je u drugom bio savršen i to razdoblje igre dobio sa 7:0.

Inače u slučaju da svaki od tenisača uzme po set, neće se igrati klasični treći set, već kao u konkurenciji parova takozvani match tie-break, do deset osvojenih poena.

Danas su na rasporedu još dva dvoboja u singlu, prvi će na teren Thiem i Isner, a nakon njih Zverev i Shapovalov dok će dan dvobojem u parovima zaključiti Berdych i Nadal koji igraju protiv Kyrgiosa i Socka.

Laver Cup

Europa - Svijet 1:0

Marin Čilić - Frances Tiafoe 7:6(3), 7:6(0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!