Tenis

Kerber u tijesnom meču izbacila Pliškovu, Muguruza lako s Garcijom

Branimir Korać • petak, 22.09.2017.
Kerber u tijesnom meču izbacila Pliškovu, Muguruza lako s Garcijom
Foto: EPA

Odigrani su i preostali susreti četvrtfinala WTA turnira u Tokiju gdje su favoritkinje uglavnom upisale pobjedu i prošle u polufinale...

Ruskinja Anastazija Pavljučenkova nastavila je seriju pobjeda protiv Barbore Strycove. U četvrtom međusobnom dvoboju upisala je i četvrtu pobjedu, ovaj put preokretom nakon što je izgubila prvi set. Strycova je povela i u drugom s 3:1, ali nakon toga do kraja meča osvaja samo jedan od preostalih 12 gemova i bilježi poraz.

U dvoboju igračica koje su svaka u određenom razdoblju ove godine bile broj jedan na WTA ljestvici, Angelique Kerber svladala je Karolinu Pliškovu. U tijesnom dvoboju Kerber je slavila u dva seta, ali nije imala lagan posao, Pliškova je padala tek u završnicama. Njemica je jedina došla do breaka u meču i to realiziravši tek 13. priliku, a Pliškova je propustila svojih pet šansi za break.

"U cijelom meču bio je samo jedan break što govori koliko je tijesno bilo, čak i u tie-breaku bilo je vrlo neizvjesno. Ona je jednostavno igrala bolje u ključnim trenucima, a ja sam napravila tri-četiri pogreške koje su promijenile meč", kaže Pliškova.

Prva igračica svijeta Garbine Muguruza lakoćom je izborila nastup u polufinalu pobjedom protiv Caroline Garcije u dva seta. 6:2, 6:4 za Muguruzu koja još uvijek nije izgubila set u Tokiju.

"Osjećam se dobro, imam osjećaj da sam u odličnoj formi, igra je na mjestu i zadovoljna sam svojim nastupima", rekla je Muguruza koju očekuje dvoboj protiv Caroline Wozniacki.

Wozniacki je do polufinala došla nakon što je Dominika Cibulkova predala meč prilikom zaostatka 3:1 u trećem setu.

Tokio, četvrtfinale:
Anastazija Pavljučenkova (Rusija) - Barbora Strycova (Češka) 5:7, 6:3, 6:1
Angelique Kerber (Njemačka, 7) - Karolina Pliškova (Češka, 2) 7:6(5), 7:5
Garbine Muguruza (Španjolska, 1) - Caroline Garcia (Francuska, 9) 6:2, 6:4
Caroline Wozniacki (Danska, 3) - Dominika Cibulkova (Slovačka, 5) 3:6, 7:6(5), 3:1 predaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!