Tenis

Gojowczyk u prvom finalu u karijeri igra protiv Pairea

Mihaela Bradovski • subota, 23.09.2017.
Gojowczyk u prvom finalu u karijeri igra protiv Pairea
Foto: EPA

Poznati su finalisti na ATP turniru u Metzu. Neočekivano u finale je prošao Peter Gojowczyk kojem će protivnik biti sedmi nositelj Benoit Paire...

Peter Gojowczyk došao je do rezultata karijere plasmanom u finale turnira u Metzu. Prvi put u karijeri dohvatio je finale na ATP Touru, a tamo je došao nakon što mu je sunarodnjak Mischa Zverev predao meč početkom drugog seta. U tom trenutku Gojowczyk je vodio sa 6:3, 1:0 i išao prema pobjedi.

Dosad je najbolje rezultate bilježio uglavnom na Challengerima gdje ima devet finala i pet titula, a ove godine igrao je dva puta u finalu. Prvo je u Happy Valleyju svladao Omara Jasiku, a onda je u Quimperu poražen od Adriana Mannarina. Ovo je razina iznad i borit će se za titulu s Benoitom Paireom.

Paireu je ovo peto ATP finale u karijeri i prvo nakon 2015. godine kada je osvojio i svoju jedinu titulu u Bastadu pobjedom protiv Tommyja Robreda.

U Metzu je u polufinalu igrao protiv Nikoloza Basilašvilija i svladao ga u dva seta. Prvi je dobio s glatkih 6:1 da bi u drugom imao dosta problema, spasio u dva gema po dvije break lopte, ali ipak na kraju u tie-breaku sa 7:5 stigao do pobjede.

Upisao je 17 as servisa i dva puta oduzeo je servis protivniku dok Basilašvili nije iskoristio nijednu od te četiri break prilike.

ATP Metz, polufinale:
Peter Gojowczyk (Njemačka) - Mischa Zverev (Njemačka, 5) 6:3, 1:0 predaja Zvereva
Benoit Paire (Francuska, 7) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 6:1, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!