Tenis

Mate Pavić u dva seta do glavnog ždrijeba u Chengduu, Jana Fett još lakše u Taškentu

Dario Dodić • nedjelja, 24.09.2017.
Mate Pavić u dva seta do glavnog ždrijeba u Chengduu, Jana Fett još lakše u Taškentu
Foto: FaH

Hrvatski tenisači Mate Pavić i Jana Fett ostvarili su plasmane u glavne ždrijebove turnira u Chengduu i Taškentu. Pavić je u dva seta u finalu kvalifikacija u Chengduu svladao Kineza Xiu, dok je Fett nakon samo tri odigrana gema protiv Soylu prošla finale kvalifikacija u Taškentu...

Zihao Xia pokazao se kao relativno lagan plijen za Matu Pavića. Hrvatski je tenisač u finalu kvalifikacija na ATP turniru u Chengduu Kineza svladao s 2-0 u setovima i plasirao se u glavni ždrijeb turnira.

Nakon što je odmah u prvom gemu prvog seta Pavić izgubio servis, do kraja meča Xia više nije dobio niti break-loptu. Pavić u četvrtoj igri vraća break zaostatka, a zatim u desetoj igri novim breakom dolazi do seta.

U drugom su setu oba tenisača bila sigurna na svom servisu, pobjednik drugog seta odlučivao se u pripetavanju. Propustio je dvije meč-lopte Pavić, imao je nakon toga dvije set-lopte Xia, ali na kraju Hrvat s 10:8 u tie-breaku dolazi do plasmana u glavni turnir.

U prvom kolu glavnog ždrijeba Mate će odmjeriti snage s igračem iz četverca: Wu - Donaldson - Sugita - Lajović.

Samo 18 minuta trebala je Jana Fett za plasman u glavni ždrijeb turnira u Taškentu. Jana je u finalu kvalifikacija odigrala tek tri gema protiv Turkinje Ipek Soylu. Povela je Hrvatica s 3:0 u gemovima nakon čega je Soylu predala meč.

U prvom kolu turnira Jana će igrati protiv jedne od sljedećih tenisačica: Hibino - Begu - Aleksandrova - Allertova.

ATP Chengdu, kvalifikacije, finale:
Mate Pavić (HRV) - Zihao Xia (KIN) 6:4, 7:6(8)

WTA Taškent, kvalifikacije, finale:
Jana Fett (HRV) - Ipek Soylu (TUR) 3:0 - predaja Soylu

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!