Tenis

Ante Pavić preokretom do prve titule u karijeri, u finalu Columbusa svladao Warda

Branimir Korać • nedjelja, 24.09.2017.
Ante Pavić preokretom do prve titule u karijeri, u finalu Columbusa svladao Warda
Foto: FaH

Ante Pavić prvi put u karijeri otišao je do kraja na nekom Challengeru. Hrvatski igrač vrlo često mora igrati kvalifikacije da bi uopće ušao u glavni ždrijeb, a u Columbusu stigao je do prve titule u karijeri...

Najbolji tjedan u karijeri je iza Ante Pavića koji je sjajno odradio nastup u Columbusu i stigao do svoje prve titule na Challengerima u karijeri. Pavić je u finalu svladao Alexandera Warda nakon velike borbe sa 6:7, 6:4, 6:3.

Ovo pobjedom u Columbusu Pavić će i značajno napredovati na ATP ljestvici gdje će doći do 290. mjesta što je napredak od čak 135 mjesta u odnosu na posljednji renking.

Finalni dvoboj otvorio je nervozno, Ward je u prvom setu imao break prednosti, ali Pavić se ipak vratio i izborio tie-break. U njemu je spasio čak šest set lopti, no ne i sedmu te je Ward s 13:11 uzeo prvi set.

Kada je u drugom setu Britanac poveo s 3:1, činilo se da će Paviću osvajanje titule ostati samo san. Međutim podignuo je igru do kraja seta, izgubio sam jedan gem u nastavku drugog seta te sa 6:4 izborio treći.

Tamo je Pavić bio miran i čvrst, nije dao niti najmanju šansu Wardu na svom servisu, a do ključnog breaka došao je u šestom gemu kada je poveo s 4:2.

Do kraja meča rutinirano je odradio posao i stigao do pobjede u tri seta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!