Tenis

Isner svladao Nadala i ostavio Svijet u igri za pobjedu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 24.09.2017.
Isner svladao Nadala i ostavio Svijet u igri za pobjedu
Foto: EPA

U prva dva današnja dvoboja u singlu na Rod Laver Cupu, reprezentacije su podijelile po pobjedu. Prvo je Alexander Zverev svladao Sama Querreyja i doveo Europu pred vrata pobjede, ali John Isner zadržao je Svijet u igri pobjedom protiv Rafaela Nadala...

Europa nije uspjela riješiti pitanje pobjednika prvog izdanja Rod Laver Cupa već uoči posljednjeg susreta, krivac za to je John Isner koji je odigrao vrlo dobar meč protiv Rafaela Nadala svladao ga i smanjio ukupni zaostatak na 12:9.

Takvim raspletom Svijet je ostao u igri za pobjedu, u posljednjem meču past će odluka i ako Nick Kyrgios pobijedi Rogera Federera, igrat će se dodatni meč u konkurenciji parova koji će odlučiti pobjednika.

Nakon što je Svijet dobio meč u konkurenciji parova na početku posljednjeg dana, na teren su izašli Alexander Zverev i Sam Querrey, a Nijemac je došao do pobjede bez većih problema. U svakom seu napravio je po jedan break i tako stigao do pobjede i povećao vodstvo Europe na 12:6.

Bilo je jasno da pobjeda Rafaela Nadala u trećem meču dana ujedno i odlučuje pobjednika, ali Nadal, koji je već nakon drugog dana pokazivao priličan umor, upisao je poraz.

Isner je slavio sa 7:5, 7:6, u tie-breaku s visokih 7:1. Amerikanac je pogodio 23 asa, bio je bolji i zasluženo je slavio.

Sada je sve na Federeru i Kyrgiosu koji odlučuju o tome hoće li Europa slaviti ili će morati u još jedan meč.

Rod Laver Cup

Europa - Svijet 12:9

Alexander Zverev - Sam Querrey 6:4, 6:4
Rafael Nadal - John Isner 5:7, 6:7(1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!