Tenis

Isner i Sock vratili Svijet u igru pobjedom u dva seta protiv Čilića i Berdycha

Dario Dodić • nedjelja, 24.09.2017.
Isner i Sock vratili Svijet u igru pobjedom u dva seta protiv Čilića i Berdycha
Foto: EPA

Američki par John Isner - Jack Sock u dva je seta svladao kombinaciju Čilić - Berdych i vratio Svijet u igru na Rod Laver Cupu u Pragu. Pobjedom Amerikanaca Svijet je smanjio prednost Europe na 9:6...

Dva sata igre trebalo je Amerikancima Jacku Socku i Johnu Isneru do pobjede u dva seta protiv hrvatsko-češke kombinacije, Marina Čilića i Tomaša Berdycha na Laver Cupu u O2 Areni u Pragu.

U iznimno izjednačenom meču odlučivale su tek nijanse, Isner i Sock bili su u par ključnih poena bolji i u dva tie-breaka došli do vrijedna tri boda za Svijet.

U prvom setu obje su strane čvrsto držale servis, set se odlučivao u pripetavanju u kojem su presudila dva mini-breaka američke kombinacije u odnosu na jedan Čilića i Berdycha. Drugim mini-breakom Isner i Sock iskoristili su jedinu set-loptu i sa 7:5 u tie-breaku uzeli prvi set.

U drugom je setu svaka kombinacija dohvatila po jedan break, ponovno se pobjednik seta odlučivao u trinaestoj igri iako su Amerikanci imali jednu break/meč-loptu u 12. gemu, ali nisu je iskoristili. Imali su set-loptu Čilić i Berdych, ali nisu je iskoristili, Isner i Sock svoju drugu meč-loptu nisu propustili, sa 7:6, 7:6 povećavaju konto bodova Svijeta na šest.

Rod Laver Cup, parovi:
Isner/Sock (SAD) - Čilić/Berdych (HRV/ČEŠ) 7:6(5), 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!