Tenis

Mate Pavić predao meč prvog kola u Chengduu nakon prvog seta

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.09.2017.
Mate Pavić predao meč prvog kola u Chengduu nakon prvog seta

Nakon što je uspješno odradio posao u kvalifikacijama, Mate Pavić imao je težak posao u prvom kolu. Čekao ga je peti nositelj Yuichi Sugita kojem je Pavić predao meč nakon što je izgubio prvi set...

Mate Pavić iskoristio je priliku za nastup u singlu u Chengduu nakon što je više od godinu dana igrao samo parove, upisao je dvije pobjede u kvalifikacijama i onda završio s nastupom u prvom kolu.

U kvalifikacijama je svladao Japanca Uchiyamu i Kineza Xiu, prvo kolo donijelo mu je 43. igrača svijeta Yuichija Sugitu koji je ipak prošao dalje.

U prvom setu Sugita je dva puta oduzeo početni udarac Paviću, u prva tri gema hrvatski tenisač osvojio je samo dva poena i tek u četvrtom gemu došao je do svog jedinog gema u meču.

Nakon toga još jednom je izgubio servis i na kraju prvog seta predao je meč kod 6:1 za Sugitu.

Japanac je potvrdio status favorita, a ostaje nada da Pavićevi problemi nisu takve prirode da bi ugrozio i završnicu sezone u svojoj primarnoj konkurenciji u parovima.

U Chengduu je prijavljen i u paru s Oliverom Marachem, Austrijanac i Pavić su prvi nositelji i na startu bi trebali igrati protiv Jonathana Erlicha i Aisama Ul-Haqa Qureshija.

Chengdu, prvo kolo:
Yuichi Sugita (Japan, 5) - Mate Pavić (Hrvatska, Q) 6:1 predaja Pavića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!