Nogomet

VIDEO: Nakon Mamićevog Al Aina i Ivankovićev Persepolis pred ispadanjem od Al Hilala

Dario Dodić • utorak, 26.09.2017.
VIDEO: Nakon Mamićevog Al Aina i Ivankovićev Persepolis pred ispadanjem od Al Hilala
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Persepolis Branka Ivankovića u teškoj je situaciji nakon prve utakmice polufinala AFC Lige prvaka. U gostima kod Al Hilala Persepolis je poražen s više nego uvjerljivih 4:0...

Prvak Saudijske Arabije Al Hilal je, kako sada stvari stoje, crna mačka hrvatskim trenerima u Aziji. Nakon što su u dvije utakmice uvjerljivo u četvrtfinalu iz Azijske Lige prvaka izbacili Al Ain kojeg vodi Zoran Mamić, nogometaši Al Hilala na dobrom su putu isto učiniti i Branku Ivankoviću i njegovom Persepolisu.

U prvoj utakmici polufinala AFC Lige prvaka Al Hilal je na svom Kralj Fahd stadionu u Rijadu s više nego uvjerljivih 4:0 svladao Persepolis i pravo ih čudo može zaustaviti na putu prema finalu natjecanja.

Na krilima Omara Kharbina Al Hilal je došao nadomak finala. Napadač domaćih upisao je hat-trick, zanimljivo je da je Al Hilal dva gola postigao s igračem manje. Poveo je Al Hilal nakon pola sata igre. S desne je strane ubacio Al Burayk, Omar glavom zabija, činilo se iz zaleđa, no linijski sudac nije ništa signalizirao.

Na odmor su domaći otišli s dva pogotka prednosti - ukrali su loptu na sredini terena i u par dodavanja došli do ruba šesnaesterca gostiju odakle Al Shahrani precizno pogađa donji lijevi kut za 2:0.

Na samom početku drugog poluvremena domaći igrač Abdullah Otayf uspijeva u kratkom vremenu zaraditi dva žuta, odnosno crveni karton. Niti to nije pomoglo igračima Branka Ivankovića jer do kraja je njegov vratar Beiranvand još dvaput vadio loptu iz mreže.

Strijelac oba pogotka bio je Omar, u 54. minuti nakon slabe reakcije gostujućih braniča te u 89. minuti pogotkom s 20-ak metara. Obrana Persepolisa u nekoliko je navrata ispala smiješnom, teško je vjerovati da će Ivankovićev sastav uspjeti nadoknaditi zaostatak u uzvratu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!