Nogomet

VIDEO: Liverpoolu bod u Moskvi u dvoboju Pašalića i Lovrena, City slomio otpor Šahtara

Mihaela Bradovski • utorak, 26.09.2017.
VIDEO: Liverpoolu bod u Moskvi u dvoboju Pašalića i Lovrena, City slomio otpor Šahtara
Foto: EPA

U skupinama E i F gosti nisu imali previše uspjeha. Uhvatili su samo jedan bod i to Liverpool koji je odigrao 1:1 na gostovanju u Moskvi...

Skupina E

Spartak Moskva - Liverpool 1:1 - 1:0 Fernando (23.), 1:1 Philippe Coutinho (31.)

Liverpool je propustio priliku odnijeti sva tri boda iz Moskve. Bio je bolji protivnik, stvorio puno više prilika, ali na kraju se morao zadovoljiti tek remijem 1:1.

Mario Pašalić i Dejan Lovren odigrali su svih 90 minuta, posebno je pod lupom bio Lovren koji je ponovno na meti raznih stručnjaka i otočke javnosti. U Moskvi je odigrao dobro i Jürgen Klopp može biti zadovoljan njegovim nastupom.

Spartak je poveo u 23. minuti iz slobodnog udarca koji je odlično izveo Fernando nakon što je prekršaj na 20-ak metara od gola napravio Coutinho.

Nije se dugo čekalo na Coutinhov odgovor, u 31. minuti krasnu akciju odigrali su Sadio Mane i Coutinho, nakon duplog pasa Brazilac je došao sam pred Rebrova i zakucao loptu u mrežu.

Rebrov je u nastavku susreta zbog ozljede morao napustiti igru, zamijenio ga je Selihov i to na dobar način obranivši ono što je morao obraniti.

Sevilla - Maribor 3:0 - 1:0 Wissam Ben Yedder (28.), 2:0 Wissam Ben Yedder (38.), 3:0 Wissam Ben Yedder (83.-11m)

Sevilla nije imala problema s Mariborom, očekivano rutinski slavila je s 3:0, a junak domaćina bio je Wissam Ben Yedder. Francuz je postigao sva tri pogotka i najzaslužniji je za pobjedu Seville.

Maribor je izdržao do 27. minute kada je Joaquin Correa krasnim prodorom loptu kao na pladnju donio Ben Yedderu, a on je lakoćom zabio za vodstvo.

Deset minuta kasnije Ben Yedder je ponovno u akciji, još jednom je svladao Handanoviča i povisio na 2:0 već prije odmora čime je postalo jasno da će bodovi ostati na Sanchez Pizjuanu.

U drugom dijelu nastavila se dominacija domaćina koji je nizao prilike, a samo jednu je realizirao. I to onu s 11 metara lada je deset minuta prije kraja dosuđen penal koji rutinski u pogodak pretvara Ben Yedder.

Skupina F

Manchester City - Šahtar 2:0 - 1:0 Kevin De Bruyne (49.), 2:0 Raheem Sterling (90.)

Manchester City odnio je pobjedu protiv Šahtara, ali nije imao jednostavan zadatak. Dosta dugo City se mučio i pokušavao doći do rješenja kako probiti gostujuću obranu, međutim odgovor nije pronalazio.

45 minuta Šahtar se vrlo kvalitetno branio i City je vrlo teško dolazio do pravih prilika, no u drugom dijelu ipak je uspio pronaći rješenje i doći do tri boda.

U 48. minuti Kevin De Bruyne postigao je vrlo lijep pogodak, zakucao je loptu u gornji kut gola Pjatova za 1:0.

Mogao je City povećati vodstvo u 72. minuti kada je dosuđen kazneni udarac, Sane je srušen u 16 metara, a Aguero nije bio precizan i promašio je penal.

Ipak u 90. minuti Raheem Sterling stavlja točku na i i donosi pobjedu domaćinu.

Napoli - Feyenoord 3:1 - 1:0 Lorenzo Insigne (8.), 2:0 Dries Mertens (49.), 3:0 Jose Callejon (70.), 3:1 Sofyan Amrabat (93.)

Očekivano efikasan dvoboj u Napulju gdje je Napoli s 3:1 svladao Feyenoord. U pobjedi domaćina sudjelovao je i Marko Rog koji je dobio priliku od 73. minute umjesto Josea Callejona.

Već u sedmoj minuti Insigne je doveo domaćina do vodstva nakon čega je Napoliju bilo puno lakše igrati.

Na sljedeći pogodak čekalo se sve do početka drugog dijela kada Dries Mertens podiže na 2:0 i usmjerava domaćina prema pobjedi.

Priliku za povratak Feyenoord je dobio u 68. minuti, ali Toornstra nije realizirao kazneni udarac da bi odmah nakon toga uslijedila kazna i Callejon je povisio na 3:0. Počasni pogodak za goste postigao je u 90. minuti Amrabat.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Spartak Moskva1:1Liverpool
Sevilla3:0Maribor
1Liverpool 623:6+1712
2Sevilla 612:1209
3Spartak Moskva 69:13-46
4Maribor 63:16-133

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!