Košarka

Lončar vrlo dobar, Wurzburg umalo do velikog preokreta u gostima kod Buvinog Istanbula

Branimir Korać • srijeda, 27.09.2017.
Lončar vrlo dobar, Wurzburg umalo do velikog preokreta u gostima kod Buvinog Istanbula

Najneizvjesniji dvoboj prvog pretkola Fibinog Europe Cupa odigran je u Istanbulu gdje su Nijemci uz dobar nastup Kreše Lončara skoro kreirali iznenađenje...

Trebao je to biti rutinski posao za Istanbul koji je u prvom susretu u Njemačkoj s plus 13 svladao Wurzburg i na svom parketu tražio je potvrdu prolaza. Imao je na početku posljednje četvrtine vodstvo, ali nakon toga došlo je do opuštanja koje je skoro kažnjeno. Wurzburg je čak i stigao do plus 13 dvije minute prije kraja, ali Istanbul se izvukao.

U redovima Wurzburga Maurice Stuckey je ubacio 21 poen, a Krešimir Lončar za 25 minuta 15 poena (3/7 za dva, 2/5 za tri). Kod domaćina po 14 poena upisali su Stefan Birčević (pet skokova) i Michael Thompson (šest asistencija). Ivan Buva za 21 minutu dodao je sedam poena (3/8 za dva) i tri skoka.

Mađarski Kormend imao je jednostavan posao protiv švedskog Borasa. Sve je riješio još u prvom susretu kada je u Švedskoj slavio s vrlo visokih 17 razlike. U uzvratu je upisao novu pobjedu na krilima Hollinsovih 15 poena i šest asistencija. Kod Šveđana Person je ubacio 18 poena.

Isto vrijedi i za belgijski Mons koji je bio bolji od KR Basketa s Islanda već u prvom susretu s više od 20 razlike te je na svom parketu samo dodatno povećao ukupnu prednost. Green je bio iznimno raspoložen s 26 poena i deset skokova.

FIBA Europe Cup, prvo kolo kvalifikacija:
Istanbul - Wurzburg 65:76 (75:62)
Kormend - Boras 85:72 (78:61)
Belfius Mons - KR Basket 84:71 (88:67)

FOTO: Istanbul BBSK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!