Košarka

Wade: "Želim se jednog dana umiroviti u dresu Miamija"

Petar Jenjić • četvrtak, 28.09.2017.
Wade: "Želim se jednog dana umiroviti u dresu Miamija"
Foto: FaH

Dwyane Wade potpisao je ugovor na jednu sezonu s Cleveland Cavaliersima čime će krenuti u lov na još jedan naslov prvaka. U prvom obraćanju novinarima po dolasku istaknuo je veliku povezanost s Miamijem i kako bi upravo u Heatu želio zaključiti karijeru...

Nakon samo jedne sezone u Chicago Bullsima Dwyane Wade odlučio je napustiti klub i potpisati s Cleveland Cavaliersima jednogodišnji ugovor vrijedan 2.3 milijuna dolara.

Wade je u NBA stigao 2003. godine kada ga je Miami Heat izabrao kao peti pick drafta. Osvojio je tri naslova prvaka i titulu najkorisnijeg igrača finala 2006. godine. U klubu s Floride igrao je sve do 2016. kada je otišao u spomenute Bullse. U klubu kojem je najviše dao želi i završiti karijeru.

"Vrata Miamija uvijek će mi biti otvorena, jednog dana želim se umiroviti u tom dresu. Ne znam kako i kada će se to dogoditi, ali želim to napraviti. Nije važno hoću li potpisati jednodnevni ugovor kao Paul Pierce s Bostonom, ali želim otići iz lige onako kako sam i došao."

Iako je već ove sezone imao priliku vratiti se u klub u kojem je počeo svoju NBA karijeru, 35-godišnji košarkaš shvatio je kako je momčad jako dobro popunjena i ne bi dobio previše minuta na terenu.

"Iskreno, mislim da me nisu trebali tamo. Osjećam da sam sada na dobrom mjestu, tamo me sada ne trebaju da ih nosim na ramenima ili nešto slično. Barem tako ja pristupam ovoj temi", zaključio je Wade za The Associated Press.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • staropramen28.09.2017. u 19:35
    u NBA-u ne postoje klubovi :)
    staropramen