Košarka

Petrol Olimpija osmi put osvojila Superkup, vrlo dobar nastup Badžima

Branimir Korać • petak, 29.09.2017.
Petrol Olimpija osmi put osvojila Superkup, vrlo dobar nastup Badžima
Foto: Martina Japundžić

Košarkaši Petrol Olimpije pobjednici su Superkupa nakon što su u Ljubljani bili bolji od Krke s 94:76. Ovo je osmi put da su Ljubljančani osvojili ovaj trofej...

Godinama je Olimpija dominirala i imala je čak šest osvojenih superkupova zaredom da bi Krka s tri uzastopna trofeja prekinula tu dominaciju. 2013. godine u Portorožu su Ljubljančani sedmi put osvojili ovaj trofej, a na osmi su čekali četiri godine.

Sedmi put Olimpija i Krka odlučivali su o osvajaču superkupa, a treći put Ljubljančani su bili uspješni u tom susretu koji označava početak nove sezone.

Pobjeda Olimpije je zaslužena, najvećim dijelom susreta bila je bolji protivnik, ali tek u posljednjoj četvrtini potpuno je prelomila dvoboj.

"Dok smo imali snage, dobro smo se nosili s Ljubljančanima. Kasnije su oni ipak pokazali da su u ovom trenutku bolja momčad. Mislim da ipak možemo s optimizmom gledati u budućnost i da ćemo prikazati bolju igru nego u ovom susretu", istaknuo je trener Krke Simon Petrov.

Kod Olimpije istaknuli su se Talor Battle s 19 poena, Roko Badžim koji je za 22 minute ubacio 15 poena (1/1 za dva, 3/6 za tri) i MVP Superkupa Devin Oliver s 13 poena, šest skokova i pet asistencija.

U Krkinim redovima Domen Bratož ubacio je 24 poena uz pet asistencija, a Marko Jošilo dodao je 22 poena uz deset skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!