Tenis

Ćorić u dva seta do finala kvalifikacija u Pekingu, Dodig predao

Dario Dodić • subota, 30.09.2017.
Ćorić u dva seta do finala kvalifikacija u Pekingu, Dodig predao
Foto: FaH

Polovičan uspjeh ostvarili su hrvatski tenisači u kvalifikacijama ATP turnira u Pekingu. Borna Ćorić bez većih se problema probio u finale, dok je Ivan Dodig bio primoran predati svoj polufinalni meč...

Još samo jedna prepreka dijeli Bornu Ćorića od plasmana u glavni ždrijeb ATP turnira u Pekingu. Sat i 20 minuta igre bilo je dovoljno Borni za pobjedu u polufinalu kvalifikacijskog turnira, s 2-0 u setovima svladao je Hrvat 241. tenisača svijeta Davida Girona.

Nije Borna odigrao meč na sto posto, ali za tim nije bilo niti potrebe. Triput je oduzeo servis Amerikancu u prvom setu, dok je Giron samo jednom došao do breaka, sa 6:3 Ćorić uzima prvi set.

U drugom je setu prvi Ćorić popustio, u petom gemu Giron dolazi do breaka, ali ga nije uspio potvrditi jer se Borna ekspresno, već u sljedećoj igri, vraća u egal. Deseti gem bio je ujedno i posljednji, Borna koristi drugu break/meč-loptu za 6:4 i plasman u finale kvalifikacija.

Na posljednjoj prepreci Ćorića čeka Marcel Granollers. Tri puta je Borna igrao protiv Španjolca i triput slavio.

Ivan Dodig je, pak, zapeo u polufinalu. Dobro je krenuo protiv Kanađanina Petera Polanskog, uzeo je prvi set sa 6:4, ali je zatim drugi set pripao Kanađaninu sa 7:5 nakon čega je Hrvat predao meč.

ATP Peking, kvalifikacije, polufinale:
Borna Ćorić (HRV, 1) - Marcos Giron (SAD) 6:3, 6:4
Peter Polansky (KAN, 8) - Ivan Dodig (HRV) 4:6, 7:5 - predaja Dodig

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!