Tenis

Marin Čilić u dva seta osvetio Škugora i osigurao četvrtfinale Tokija

Dario Dodić • srijeda, 04.10.2017.
Marin Čilić u dva seta osvetio Škugora i osigurao četvrtfinale Tokija
Foto: EPA

Nešto više od sat vremena bilo je potrebno najboljem hrvatskom reketu, Marinu Čiliću, za plasman u četvrtfinale ATP turnira u Tokiju. U dva je seta svladao Japanca Yasutaku Uchiyamu...

Skinuti dva Hrvata zaredom na ATP turniru u Tokiju pokazalo se prevelikim pothvatom za 214. tenisača svijeta, Japanca Yasutaku Uchiyamu. Nakon što je u prvom kolu s 2-1 u setovima Uchiyama svladao Franka Škugora, koji se u glavni ždrijeb probio iz kvalifikacija, u osmini finala Japanac je naletio na puno tvrđi hrvatski orah.

Prvi nositelj turnira i peti igrač svijeta, Marin Čilić, bez većih se problema obračunao s Uchiyamom i plasirao u četvrtfinale turnira. Marin je za pobjedu protiv Japanca trebao tek nešto više od sat vremena, slavio je sa 6:3, 6:4.

Igrao je Međugorac tek onoliko koliko je trebalo. U prvom je setu do breaka došao u osmoj igri. Bila je to prva break-lopta u setu uopće, Čilić je u idućegm gemu na svom servisu lagano potvrdio break i sa 6:3 došao do prednosti u setovima.

Da drugi set protekne bez većih stresova pobrinuo se Marin breakom u prvom gemu. Imao je Japanac tek jednu break-priliku u čitavom meču, onu u osmom gemu drugog seta, ali nije je iskoristio. Prvom meč-loptom, u desetom gemu, Marin potvrđuje očekivani plasman u četvrtfinale turnira.

Tamo ga čeka Amerikanac Ryan Harrison, koji je u tri seta iznenadio petog nositelja, Južnoafrikanca Kevina Andersona.

ATP Tokio, osmina finala:
Marin Čilić (HRV, 1) - Yasutaka Uchiyama (JAP, WC) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!